Hvem er din største helt?

Er Trond fra Jordmoren din favoritthelt?

Mange lesere får et nært forhold til hovedpersonene i seriene de leser. Faktisk blir hovedpersonene ofte som gode venninner å regne – vi blir glade i dem og elsker å følge dem gjennom medgang og motgang.

Men blir vi ikke også begeistret for de mannlige heltene i seriene? Blir vi forelsket og betatt sammen med hovedpersonen? Blir vi sjarmert i senk, og river oss i håret dersom hovedpersonen faller for “feil” person?

Vi har lyst til – gjennom en veldig uformell undersøkelse – å finne ut hvem som er serieromanenes flotteste helt.

Er det kanskje August i Østenfor sol, som redder en stalldreng fra å bli pisket til døde?

Eller Philip – mystisk, utilnærmelig og vakker i den helt nye serien Maria av Svaneberg?

Kanskje har du en spesiell følelse for Sigmund, den snille og trygge bondegutten i Livets lenker? Og hva med Nikolai – den vakre, trofaste tateren som endelig får sin Anna i Flammedans? Eller Fiolsteinens barske Grim?

Vi har også den ærlige Aksel i Rosehagen som elsker Emily over alt på jord. I Storgårdsfolk finner vi Jon Tarvald, sterk, stri og sta – og vidunderlig. I Livsarven møter vi Aslak som redder livet til både dyr og mennesker.

Eller hva med Ola fra Fossefall?

Johan i Sønnavind, Anders i Sagaen om Sunniva, Trond i Morshjerte, Edvard i AlvestadEksemplene er så mange at det blir umulig å ramse opp alle sammen.

Spørsmålet er: Hvem er din favoritthelt?

Legg inn en kommentar nedenfor, så samler vi opp de flotteste heltene! Alle som bidrar med minst én barsk helt, og forteller hvorfor, får tilsendt en bok til sommerlesing i posten.

Skrevet av redaktør Oda Skard