30 dager igjen til årets gjenoppstandelse!

To suksesser blir gjenfødt på samme dag i år: 19. september.

Og det blir oppstandelse! Ikke fra de døde, men kanskje fra en slitt slumrende tilværelse. Forhåpentligvis blir det oppstandelse blant dere lesere også, for det er meget godt og spesielt lesestoff som blir gjort tilgjengelig igjen. Og det vil glede alle dere som har spurt og mast i flere år. Begge seriene er etterspurt og etterlengtet!

Livet i Bergfoss av Synnøve Eriksen

Jeg husker godt da Bergfoss kom i bokhyllene i 2002. Og jeg husker den merkelige følelsen da den sluttet med bok 20. Så god, så flotte salgstall, og så slutt! Forfatteren hadde andre planer, så slik ble det. Desto hyggeligere å kunne gi den ut igjen nå – nesten ti år etter. Serien handler om alenemoren Anette som flytter til bygda Bergfoss med datteren Vilde. Her er det duket for dramatikk, kjærlighet, forviklinger. Handlingen foregår på to plan; vi får oppleve bygda gjennom både morens og tenåringens øyne. Virkelig en serie for alle aldre!

Arvesynd av Anne-Lise Boge

Her er hukommelsen også sterk. Hvordan Anne-Lise Boge kom til oss med en historie som hadde vært føljetong i Allers, hvordan vi i forlaget ønsket den velkommen hvis bare forfatteren kunne være så snill å gjøre noen små endringer: litt mer følelser, litt mer natur, litt med dialog. Vi var litt redde for hvordan hun ville ta den meldingen, for vi ville jo ikke skremme henne vekk. – Ja, men det er jo akkurat slik jeg helst vil skrive, jublet hun. Og resten er forlagshistorie. Arvesynd ble en stor suksess i 1998, og det forfatteren trodde kunne bli tre bøker, vokste til 26!

Du kan glede deg til å lese begge disse to seriene. Den ene handler om vår samtid, den andre om vår nære fortid. Det er hundre år mellom handlingen i disse to seriene, men begge handler om det som aldri endrer seg: menneskers grunnleggende følelser. Du kan begynne nedtellingen nå: 30 dager lørdag 20. august, 29 dager i morgen…