Christin Grilstad Prøis bak storslagent spel

I øsende regnvær hadde 400 entusiastiske svelvikinger og andre skuelystne, deriblant NorskeSerier-redaksjonen, tatt turen til Svelvik, der lystspelet Den Gode Hensigt hadde premiere onsdag kveld. Forfatteren bak Livets lenker og Cornelia, Christin Grilstad Prøis, har vært initiativtager til prosjektet og har skrevet både tekst og musikk.

En storslagen utendørsscene var satt opp på brygga. Flere små hus, skomaker, vertshus og en flott seilskute tok publikum med tilbake til begynnelsen av 1800-tallet. Alt i alt 80 skuespillere trosset vær og vind og imponerte med sin spilleglede. Anne Marie Ottersen spilte rollen som jomfru Barbara, husholdersken fra Christiania som forelsker seg i den snørrhovne kongelig overtollbetjent Mathisen, spilt av Lasse Lindtner. Men overtollbetjenten er mer interessert i skipper Tofts eneste datter, Anna, spilt av Cecilie Schilling, som på sin side drømmer om et liv med skomakersvenn Lars, spilt av Joachim Thrana.

Det var en rørt og lykkelig forfatter som tok imot applausen da spelet var slutt. “Dette har vært min drøm, og nå har den gått i oppfyllelse,” utbrøt hun og tok et seiershopp.

Den Gode Hensigt spilles fra 24. – 27. august i Kirkeparken i Svelvik, og har allerede fått en flott anmeldelse i Drammens Tidende

Les mer om spelet på deres hjemmeside.

En storslagen utendørsscene var satt opp på brygga
Christin Grilstad Prøis og skuespiller Anne Marie Ottersen