Ukens anbefaling fra Ellinor

I forrige uke startet vi opp en ny spalte her på bloggen – «Ukens anbefaling». Her vil forfatterne dele sine aller beste tips med deg! I den nye spalten vil du finne tips relatert til seriene forfatterne skriver, eller rett og slett noe helt annet de ønsker å dele med deg.

Ukens anbefalinger kommer fra Ellinor Rafaelsen, forfatteren bak Annas skjebne, Nordlysets døtre og Polarnetter:

Tja … Hva skal jeg anbefale? Jeg er jo så glad i livsfilosofi på hverdagsplan, så jeg kunne jo skrive en hel bok om mine anbefalinger. Men jeg lover å begrense meg.

Nå tror jo jeg på en høyere makt, så jeg begynner hver ny dag med å be han der oppe om at dagen må bli god, og stort sett har jeg gode dager.

Men så er det en ting; hele mitt voksne liv har jeg skrevet lister.
Lister over dagens gjøremål. Ganske detaljerte lister. (Eksen min spurte en gang han så en slik liste om hvorfor det ikke sto ’pust ut, pust inn’ også.) Men det er så gøy å stryke ut alt som blir gjort, da føler jeg meg mer effektiv, derfor alle detaljene. Det jeg ikke får gjort den ene dagen, overfører jeg til neste dags liste. Eller til dagen deretter. På den måten glemmer jeg det aldri. Det står der, i boka, og blir ikke borte, og så slipper jeg å gruble over hva var det jeg hadde tenkt å gjøre. Dette forebygger stress noe enormt! Prøv det!

Av filmer jeg vil anbefale barnefilmene om Alvin og gjengen. Ler meg skakk av de små syngende ekornene. Men voksne filmer er jo også bra, hvorfor ikke se «Ghost» med Demi Moore og Patrick Swayze? Nydelig og romantisk. Eller den norske filmen «Sykt lykkelig» der sønnen min Joachim spiller en av hovedrollene?

    

Skal du ut og reise anbefales Santorini i Hellas. Ellers er jeg middelhavsfrelst, og i Spania er det selvsagt byen Nerja på Solkysten som er favoritten – for der har jeg leilighet. Men øverst på lista står jo Svalbard!

Ellers? Vi har alle en indre stemme når vi står overfor et valg. Intuisjonen. Jeg anbefaler å følge den, da blir resultatet som regel vellykket.

Og så … ja, oj! Jeg glemte nesten å anbefale dere å lese alle seriene mine! De anbefaler jeg!

La dagen bli god!

Hilsen Ellinor

Ellinor anbefaler vakre Santorini! Copyright: BluEyedA73