Ukens anbefaling fra Ann-Christin

I spalten “Ukens anbefaling” deler forfatterne sine aller beste tips med deg! Denne ukens anbefalinger kommer fra Ann-Christin Gjersøe, forfatteren bak Livsarven.

Jeg vil anbefale alle å stoppe opp litt i den travle hverdagen og forsøke å få øye på alle de små hendelsene som til sammen utgjør de dagene det er flest av, hverdager. Jeg tror vi alle har lett for å se frem til ferie, festdager eller annet vi gleder oss til, mens vi kanskje glemmer den mer trauste «hverdagsgleden». Men det er gylne øyeblikk når vi får øye på den!

Vår i vindusposten
Nå er tiden inne for å så frø, om man ønsker å dyrke frem egne blomster eller grønnsaker. Jeg blir barnslig glad over å se spirene som dukker opp av den mørke jorden og enda mer stolt når de første blomsterknoppene viser seg. Det vanskelige er å velge frøpakker på hagesenteret! Utvalget er både stort og fristende. Er man «nybegynner» er kanskje det sikreste å velge frø  som er enkle å få til, f.eks. blomkarse og erteblomster, men det er også morsomt å velge noen sorter som sjelden er å få kjøpt.

    
Dyrk dine egne blomster!                   Ta med fotoapparatet på tur!

Ut på tur
Mange kvier seg for å gå på et treningssenter, og dørstokkmila kan være tung å komme over. Men å gå tur er noe alle kan gjøre! En gåtur er godt for både kropp og sjel. Selv er jeg heldig å ha to hunder som gjerne vil være med. Ta med fotografiapparatet hvis du synes det er kjedelig «bare» å gå tur. Hver årstid har sin sjarm, men våren er kanskje ekstra fin? Jeg ble i hvert fall glad da jeg oppdaget de blå tuene overfor, som denne helgen dukket opp i en varm bakkehelling.

Filmkveld
Å slappe av på sofaen en kveld er undervurdert, men kvelden blir enda bedre om du planlegger den ørlite grann i forkant. Bestem deg for om du vil nyte kvelden alene eller sammen med noen andre, og velg ut en eller flere gode filmer for en «hjemmekinokveld». Favorittgodteriet må selvfølgelig være innenfor rekkevidde, det samme med nødvendig drikke. Valg av film er naturligvis også viktig. Er det en kveld for romantikk, drama, komedie, thriller eller action? Eller kanskje en familiefilm?

Her er noen av mine favorittfilmer:

       

Leseglede
Så sant jeg ikke er for trøtt, pleier jeg å lese på sengen. Det er hverdagslykke! Det, og når jeg leser for sønnen min, før han skal legge seg. Akkurat nå leser jeg «Brødrene Løvehjerte» for ham, en historie jeg husker veldig godt fra jeg var barn, og selv om dette er en barnebok, kan den like gjerne leses av voksne.

En helt vanlig hverdag …
… smaker det ekstra godt å lage noe man ellers forbinder med helg eller festlige anledninger. Det trenger ikke å være komplisert, tvert om. Hva med skolebrød og varm sjokolade med krem til kveldsmat? Glem dietter og sunn kveldsmat og nyt!

Til sist noen kloke ord å ta med seg i hverdagen, hentet fra diktet Lykke av Einar Skjæraasen:

Åtte øine i hverandre.
Fire munner rundt et bord.
Fire vegger kring en lykke.
Vesla, Påsan, far og mor.

Ønsker dere alle en fin uke!

Ann-Christin