Ukens anbefaling fra Elin

I spalten “Ukens anbefaling” deler forfatterne sine aller beste tips med deg! Denne ukens anbefalinger kommer fra Elin Brend Johansen, forfatteren bak Alvestad.

Jeg håper dere alle er i ferd med å ha en flott vår.  Jeg elsker våren, er gladere i den enn i sommeren. Det er spesielt å være vitne til at naturen våkner til liv igjen etter en lang vinter.  Jeg merker det på hundene også når vi er ute og går tur. De er mye lettere i stegene og har en helt annen energi over seg nå som veien og grøftekantene ikke lenger er preget av is og snø.

Min første anbefaling har dere hørt i denne spalten før, men en god ting kan ikke sies for ofte: Sett på deg gode sko og gå deg en lang tur i vårværet. Hvis du liker å ta bilder, kan du ta med fotoapparatet også. Hvis du har du lyst til å oppleve litt historie samtidig, vil jeg anbefale deg å legge turen til Fetsund Lenser. Her har jeg gått mye mens jeg har klekket ut ideer til Alvestad. Det var også en tur til lensene som ga meg ideen til det som senere ble Alvestad. Lensene har et eget museum som er gratis for alle. Her kan du kikke på bilder og lese litt om lensenes historie. Rett ved lensene ligger et eget Naturinformasjonssenter. En tur til lensene er veldig flott for både store og små. Blir du sulten kan du forsøke deg på en gjeddeburger fra kafeen.

Når du kommer tilbake fra turen, kan du unne deg en deilig smoothie. Jeg drikker smoothie hver eneste dag. Hvis du tilsetter litt olje og proteinpulver blir det et lite måltid ut av det. Jeg er avhengig av smoothieboken Boost din vitalitet. Oppskriftene «Sexy morgenshake» og «Brokkoli–mynteshake» er mine favoritter. Det smaker også ekstra godt hvis du bruker ferske bær, og flere butikker fører nå ferske bringebær, blåbær, bjørnebær og jordbær.  Mens du nyter smoothien, anbefaler jeg at du leser Alvestad.

En annen anbefaling jeg vil gi er at du forsøker å bryte noen barrierer og gir deg selv noen utfordringer. Jeg gjorde det i fjor da jeg bestemte meg for å reise på ferie alene for første gang; først til London, og etterpå til New York. Jeg grudde meg veldig på forhånd, men da turen var i gang storkoste jeg meg. Ferie på egenhånd kan ikke anbefales nok. Det er avslappende og deilig, og jeg skal gjøre det igjen i år.

Du kan også forsøke å gjøre noe helt nytt. Denne våren har jeg begynt å strikke. Jeg har ikke holdt i strikkepinner siden håndarbeidstimene på skolen, men med god hjelp av en venninne er jeg nå i gang med å strikke pulsvanter. Målet er å klare å strikke en lue. Strikking er veldig avslappende, og det tar ikke lang tid å komme inn i det. Det fine er at det kan kombineres med andre ting, for eksempel en episode av favorittserien din på TV. Jeg pleier å se på TV-serier på DVD og akkurat nå følger jeg med på The Tudors, en serie om Henrik den 8 og hans hustruer. Veldig fengende og spennende. Den anbefaler jeg.

Og helt til sist vil jeg gi et råd som kanskje virker noe loslitt, men som jeg synes er veldig viktig: Smil til verden og verden smiler til deg. Dagene blir så mye lettere om man tenker positivt. Ikke tenk på vanskeligheter som uoverkommelige hindre, men som utfordringer som skal overvinnes. Gled deg over fine ting som skjer, og skyv vekk negative tanker. Og våg å sette deg høye mål og å drømme. Jeg har et skilt ved siden av skrivebordet mitt som sier det så fint: Shot for the moon, even if you miss you’ll land among the stars. Og det er veldig sant.

Hilsen Elin.