Ukens anbefalinger fra Yvonne

I spalten “Ukens anbefalinger” deler forfatterne sine aller beste tips med deg! Denne ukens anbefalinger kommer fra Yvonne Fjeld, forfatteren bak Novemberbarn.

Nå er det endelig våren og vi begynner å kravle oss ut av hiene. Vi lengter etter sol hele den lange og mørke vinteren. Mine anbefalinger er alle i romantikkens tegn. For romantikk er en sjeldenhet i dagens samfunn. Det er ikke noe rart at vi serieforfattere lengter tilbake til fordums tid.

Min første anbefaling er noe man kan gjøre året rundt, selv på kalde vinterkvelder eller lune sommerdager/netter.

FJÆRESTEINMASSASJE
Dette er superromantisk med din kjære, men kan også gjøres sammen med gode venninner. Man trenger ikke å dra på dyre spahotell når man kan ha det hjemme i stua. Fjæresteinene plukker man selv; runde, fine steiner som kjennes myke mot kinnet. Ha det varmt og godt i stua, og varm opp steinene i stekeovnen til de er passe varme. Så får du din kjære til å legge dem rundt på ryggen din mens du ligger avslappet på en myk madrass eller en haug med puter. Dette er total avslapning og kjempegodt, og jeg skal love deg at det gjør underverker for oss forfattere som kanskje har sittet og skrevet hele dagen. Prøv å nyte det. Som reklamen sier: Fordi vi fortjener det!

Jeg er svært romantisk av natur. Overromantisk vil nok de fleste si, de som kjenner meg. Det er derfor jeg elsker å skrive serieromaner. Min neste anbefaling blir derfor ikke mindre romantisk.

MIDDAG FOR TO
Glem biff med bakt potet. Frem med en rødrutet duk og lag spagetti med kjøttsaus. Spis som lady og landstrykeren, og ha en bunke med våtservietter klart etterpå. En god italiensk rødvin hører med. Ha gjerne bakgrunnsmusikk: Italiensk opera i regi av Andrea Bocelli. Garantert en slager! Kanskje ikke som aller første date… Man blir jammen litt oransjerød rundt truten.

Og skal man toppe den romantiske kvelden med en film, blir det ikke aktuelt med verken Redd menig Ryan, Rambo eller noe annet action. Nei, jeg anbefaler verdens vakreste film, som kryper innunder huden din og får deg til å sukke henført og nyte vakker musikk. Vi snakker om The Phantom of the Opera med Gerard Butler, som det mystiske musikkgeniet i Paris-operaen. Her er det totalforbud mot frasing i potetgullposer og popcornspising. Mobiltelefoner må være avslått. Og slukk alt elektrisk lys og tenn masse stearinlys i hele rommet. En fantastisk film som jeg har sett … ja, hvor mange ganger har jeg sett den, tro? Nå begynner jeg å miste tellingen …

Og vi fortsetter i romantikkens tegn. Neste anbefaling er:

STJERNEKIKKING
Dette er best om vinteren, men ennå er det utrolig mange fine kvelder til å beundre stjernene. Jeg har alltid vært interessert i stjerner og stjernebilder. Jeg synes det er fascinerende historier som ligger bak, selv om dette er oppdiktede myter og sagn. Noe mer romantisk enn å sitte i en hammoch sammen med din kjære inntullet i ulltepper og se på stjernene … kan det være det? Og så er det gøy å peke opp på himmelen og si navnene på alle stjernene i stjernebildet Orion. Det er det ikke alle som kan.

Og til slutt, som forfatter, må jeg ha med et boktips. Jeg holder meg til romantikken og styrer unna alt som heter krim. Det har vi nok av i media og den virkelige verden ellers. Vi trenger mer kjærlighet. Derfor går min lektyreanbefaling til Novemberbarn. En annerledes kjærlighetshistorie, som er til å grine og bite av alle neglene av, i følge leserne. Nå har dere sjansen til å mure dere inne eller ved solveggen med ALLE de 20 bøkene i serien (kjøpes her til redusert pris). Kjærlighet og spenning fra begynnelse til slutt.

Ønsker alle en kjempefin vår og sommer med masse romantikk og leselyst!

Stor klem fra Yvonne Fjeld.