Ukens anbefalinger fra Christin

I spalten “Ukens anbefalinger” deler forfatterne sine aller beste tips med deg! Denne ukens anbefalinger kommer fra Christin Grilstad Prøis, forfatteren av Livets lenker.

Som forfatter har jeg stillesittende dager hvor knatringen fra tastaturet er min følgesvenn. Jeg er derfor avhengig av doser med påfyll og her kommer mine anbefalinger for å forvandle grå regnværsdager til noe bedre.

Å lese en god bok er selvsagt i denne spalten. Mitt tips er: Utfordre seg selv. Plukk blindt med deg ti tilfeldige titler fra biblioteket og gi hver enkelt en sjanse. De største opplevelsene er ofte de uventede.

Bli med og gjør en forskjell. Når jeg føler meg som verdens svakeste og syndigste menneske, klamrer jeg meg til vissheten om at jeg i alle fall standhaftig gjennomfører melkekartong-forsettet mitt; papp og kartong til gjenvinning. Engasjement ble tent etter et opphold i regnskogen. Reisen til Amazonas regnskog skapte engasjement som fremdeles varer. Hvor kan du være med og utgjøre en forskjell? Stor eller lite, uansett gir det gode vibber. Tilbakeblikk på min amazonasopplevelse i ”Den Store Reisen” kan du se hver lørdag fremover, kl. 16.20 på NRK 1. Episodene finnes også på NRK nett-tv.

 

Gjør noe uventet. Planlegging er halve moroa. Det trenger ikke være komplisert: Overrask noen. Gå en tur i regnværet, bli søkkvåt og hopp i dusjen.

”Gudbrandsdalen er vakker, men som en dårlig roman, akk, for lang,” uttalte Bjørnstjerne Bjørnson, men med dagens skyssmidler fremstår dalen imidlertid kun vakker. Bygda Hundorp er i Livets lenker Elens hjemsted. Reis dit og opplev den vakre åttekantede Sør-Fron kirke. Du kan bo på doktorgården, som i virkeligheten heter Sygard Grytting og er en gjestegård med herlig vertskap som gir historisk påfyll i tillegg til utsøkt mat og trivelige værelser.

Hilde og Stig Grytting er vertskap på det historiske hotellet i Gudbrandsdalen.

Sofa-tid. Dyne er påkrevd. Se de absolutt dølleste tv-programmene og filmene som tenkes kan. Selv var jeg i en periode tilhenger av ”Nanny søkes”. Til sammenligning fremsto mine egen fire barn som prakteksemplarer. Det samme gjelder programmer a la ”Syke samlere”. Mine egen hybelkaniner blir blåbær i forhold.

Leksikon er morsomt. Det er nesten ingen som har det lenger siden alt nå googles. Leksikon fås kjøpt billig på nær sagt ethvert loppemarked. Gå til anskaffelse og begynn å les. Det er det utroligste man ikke vet. Å lære er spennende.

Følg med på ”Gis bort” på finn.no. Før du vet det er du eier av et marsvin eller to, en hund eller en katt, under mottoet ”Alle fortjener å ha det bra”.

www.finn.no kan resultere i at du, uten egentlig å ha planlagt det, ender som plutselig hundeeier.

Og til sist; gå ikke glipp av Melodi Grand Prix! Jeg er absolutt fan og ser alle forprogrammene. Når kvelden endelig er der, føres lister over antrekk, sceneopptreden, vokalprestasjon og låt. Poenget er at dette er morsomt. Jo mer hårreisende koreografi, jo høyere skår. Kveldens servering er småmat som varer i de tre timene showet pågår.

Hverdagspåfyll er viktig! Så er også en god klem, og derfor sendes en til deg som leser dette akkurat nå.

Mvh
Christin