Maria møter Downton Abbey

Likte du tv-serien Downton Abbey som gikk på NRK? Serier med et adelig og aristokratisk bakteppe er i vinden for tiden, og likhetene mellom BBCs storsatsning og vår egen Maria av Svaneberg er mange!

Filmtrailer – Downton Abbey

Filmtrailer – Maria av Svaneberg

httpvh://www.youtube.com/watch?v=UXIpEOavwIg

Maria av Svaneberg ble lansert i juli i fjor, og siden lanseringsdagen har det strømmet inn positive tilbakemeldinger på serien. Elisabeth Hammer har skrevet en vakker kjærlighetshistorie, og på under ett år er opplaget av serien 500 000 bøker. Hver måned siden lanseringen har nye lesere latt seg fascinere av historien om Maria, og på Facebook er det opprettet en egen fanside for serien. Elisabeth har også en egen blogg hvor du får masse bakgrunnsinfo om serien, blant annet om moten på 1800-tallet. Morsomt!

Fortellingen til Elisabeth Hammer er fra Vestfold på 1800-tallet, og første bok starter med at Maria er vitne til at våpen blir lastet om bord i et skip i Tenviken. Og blir oppdaget! Som godseierens datter har Maria levd skjermet og beskyttet fra verden, og møtet med Philip, en velstående, men hovmodig enkemann og godseier, virket både forlokkende og skremmende på henne. Men selv med sine fylte nitten år, drømmer hun ikke om ekteskap. Bare tanken gjør henne vettskremt …

Både her på bloggen og på Facebook får vi stadig tilbakemeldinger fra lesere av Maria av Svaneberg. Her er et knippe av anmeldelsene av serien:

Dette er klart min favorittserie. Meget bra skrevet!
Frances Thorbjørnsen

Denne serien er den beste romanserien jeg noen gang har lest. Gleder meg til den spennende og romantiske fortsettelsen!
Natalie

Jeg har for første gang i mitt 35 år gamle liv latt meg rive med av en bokserie, det sier sitt. Du skriver utrolig bra, Elisabeth!
Ann Katrin

Må si jeg er imponert over denne serien, den beste jeg har lest så langt, og jeg har lest de fleste.
Torill

Jeg har aldri lest en bokserie som er så velskrevet, levende og fengslende. 
Margrethe

Har du lyst til å lese første bok i serien? Den kan bestilles helt kostnadsfritt og uten forpliktelser på www.norskeserier.no. Klikk her for å bestille.