Ukens anbefalinger fra Anne Marie

I spalten “Ukens anbefalinger” deler forfatterne sine aller beste tips med deg! Denne ukens anbefalinger kommer fra Anne Marie Meyer, forfatteren av Odelsjenta.

Sommeren er her. Endelig. Sommer er også ferietid. Mange reiser utenlands, mens andre tilbringer ferien på hytta, enten på fjellet eller ved sjøen.

Uansett hvor man skal, er lange, lyse og late sommerdager en fantastisk mulighet til å få lest alle bøkene man ikke får tid til å lese ellers i året. Og hva er vel bedre enn å ligge på stranden, sitte i hytteveggen eller på terrassen en vakker sommerkveld med en bok man kan drømme seg bort i? Legg bort den tunge, alvorlige litteraturen, den hører mørke høst og vinterkvelder til, og les heller noe lett og underholdende, en bok som kan få deg til å le, kanskje gråte litt, en bok som varmer hjertet ditt og gir fantasien din vinger.

Hvis du er enig, kan jeg i så fall anbefale et par gode bøker:

Jenta på klippen av Lucinda Riley
Jeg fikk en leseprøve, og ble hektet. Nå er jeg nødt til å lese videre om den lille jenta som hovedpersonen, Grania Ryan, får øye på en kald og forblåst dag hun går tur langs klippene på sitt hjemsted i Irland. Lite aner Grania om hva som venter henne når hun begynner å grave i familiehistoren og at den lille jenta, som heter Aurora, skal komme til å forandre livet hennes. Dette er en fortelling om sorg og tap, kjærlighet og håp.

Over de hundre fjell av Reyna Grande
Jeg har alltid vært fasinert av historier fra Sør-Amerika, og har lest mange bøker med handling derfra. Reyna Grande, og romanen Over de hundre fjell, er et nytt og spennende bekjentskap for meg. Det er en rørende fortelling om 11 år gamle Juana Garcia, som mister lillesøsteren sin under en stor flom. Tragedien ødelegger den lille familien. Faren flykter fra fattigdommen og moren begynner å drikke. 14 år gammel begynner Juana på reisen mot ”el otro lado”, den andre siden av fjellene, California , for å lete etter faren sin som aldri kom hjem igjen, slik han lovte henne. Hva venter henne på andre siden av fjellene og hva hendte med faren? Dette er en sterk og rørende historie om kvinneskjebner og om hva kampen mot ekstrem fattigdom kan få mennesker til å ofre for drømmen om et bedre liv.

    

Hvorfor ikke prøve en serie fra NorskeSerier? Jeg er sikker på at du finner en serie som kan holde deg i åndeløs spenning til siste side er lest. Bla deg gjennom nettsidene til NorskeSerier og se om du ikke får lyst til å prøve en av de flotte seriene deres. Bokelskere er forskjellige, og hos NorskeSerier finner du det helt sikkert noe som faller i akkurat din smak.

En siste anbefaling: Sommeren er en deilig årstid. Alt blir lettere når solen varmer og vi kler oss i lette sommerklær. Det er i disse korte månedene vi samler krefter til å møte en kald og mørk vinter. Gjør hva du har lyst til, nyt sommeren og samle minner som du kan ta frem en kald høst eller vinterdag.

Med disse ordene av Inger Hagerup vil jeg ønske alle en GOD SOMMER:

Se – sommeren har gode ting å gi oss. Den ser på oss med sine blomsterblikk.