Video og bilder fra Sønnavind-dagen

Lørdag 2. juni inviterte Frid Ingulstad til nok en lærerik og morsom Sønnavind-vandring. Vi telte hele 360 deltakere, og heldigvis unnslapp vi både regn og kuling. Mange Sønnavind-lesere bor langt fra Oslo og hadde ikke anledning til å komme, så vi har satt sammen en film som gir et lite inntrykk av vandringen og Frids gode fortellerevner!

Solen tittet frem idet Follo Gammeldans Ensemble begynte å spille før vandringen. Musikerne hadde kledd seg ut som figurene i Sønnavind, og ble presentert av Frid før vandringen begynte ved Hønse-Lovisas hus. Underveis stoppet vi på flere steder, og Frid fortalte om bygningenes opprinnelse og hvordan det var å bo og jobbe ved Akerselva for hundre år siden. Ved Hjula Veveri fikk vi høre om det farefulle arbeidet for spinnerskene, og ble overrasket med et musikalsk innslag du kan se i videoen under.

Utenfor Elises hus, Oslos minste trehus, snakket Frid om alle de underlige tingene hun har opplevd mens hun har skrevet Sønnavind. Ting hun har trodd hun har diktet opp, har faktisk eksistert i virkeligheten, for eksempel vedskjulet i Elises hus. Se videoen for å høre om resten av de merkelige sammentreffene!

Tusen takk til alle som deltok og en stor takk til Frid for en flott dag!

VIDEO FRA SØNNAVIND-VANDRINGEN:

BILDER FRA VANDRINGEN: