Populær lansering i Bergen

Mandag var det duket for lansering av Nattmannens datter i Bergen, og for en dag det ble! Lørdag 9. juni var det intervjuer med forfatter May Lis i både Bergensavisen og Bergens Tidende, og mange bergensere var veldig nysgjerrig på den nye serieromanen vår.

Klokken 15.30 inviterte Narvesen Harbitzhjørnet til boksignering med May Lis, og lenge før det startet begynte folk å stille seg i kø. Køen av boklesere som ønsket May Lis’ navnetrekk var titalls meter lang, og på et tidspunkt gikk den helt ut av butikken. May Lis skrev hilsninger så blekket sprutet, og mange ønsket også å snakke med henne om Nattmannens datter. Det er lenge siden det ble lansert en serieroman med handling kun fra Bergen, og det var tydelig stor interesse for den nye serien og forfatteren vår.

Lang kø for signaturen til May Lis
May Lis i snakk med en leser

I nattmannens fotspor
Klokken 17.00 inviterte vi til byvandring i Bergens historiske gater, og torget var fylt lenge før startskuddet gitt. Byvandringen var et svært populært arrangement! Ingrid fra Historikarverksemda loset deltakerne i nattmannens fotspor, og stoppestedene var mange. På hvert stopp fikk man høre om stedets historie og om handlingen i boken som var knyttet til stedet. Nattmannen var selvfølgelig også med hele veien, og fortalte interesserte tilhørere om livet sitt. Stoppestedene på turen inkluderte Det gamle Rådhus og Rådstuplassen, Bergen Domkirke, Manufakturhuset, St. Jørgens Hospital (Lepramuseet), St. Jacobs kirkegård for fattige og Stadsporten.

På bloggen sin skriver May Lis: «Stemningen var magisk på St. Jacobs kirkegård for fattige, da nattmannen fortalte om virket sitt. Plutselig begynte kirkeklokker å ringe i det fjerne. Og det ble en sterk avslutning på Manufakturhuset da nattmannen sto i trappen og snakket om sitt største offer.»

På grunn av den store folkemengden under byvandringen, var det til tider dessverre mange som ikke hørte hva guiden sa. Det ønsker vi å rette opp i, og vi inviterer snart til en ny byvandring i nattmannens fotspor. Mer informasjon legges ut her på bloggen når dato og klokkeslett er spikret.

Fullt av mennesker utenfor Narvesen som venter på at vandringen skal starte! Foto: Kim Høvig Ruus
Ved Vågsallmenningen. Foto: Kim Høvig Ruus.
Interesserte tilhørere ved Domkirken. Foto: Kim Høvig Ruus.
Nattmannen i Gard Frostad Knudstads skikkelse. Foto: Janneche Strønen.
Utenfor Manufakturhuset. Foto: Janneche Strønen
Vandrere utenfor Domkirken. Foto: Janneche Strønen.
Nattmannen og Lepramuseet. Foto: Janneche Strønen.

Kinoreklame og lanseringsmiddag
Etter byvandringen forflyttet det store følget seg til Bergen Kino. Her ble både filmtraileren og kinoreklamen for serien vist til stor applaus. Bjørneby Productions har laget to flotte filmer som fortjener mange seere. Klikk her for å se filmtraileren og klikk her for å se kinoreklamen.

Lanseringsmiddagen for Nattmannens datter ble holdt på restaurant Altona. May Lis med familie, forlaget og Dag og Unni fra Bjørneby Productions feiret den vellykkede lanseringsdagen med god mat, godt i glasset og taler til debutanten.

Og på tirsdag fortsatte lanseringen med boksigneringer på Norli på Lagunen og på Meny på Oasen kjøpesenter.

Vi gratulerer May Lis med lanseringen av hennes første bokserie og gleder oss til å jobbe videre med henne!

Signering på Norli!