Vellykket Fossefall-dag i Finnskogen

Forrige lørdag inviterte Jorunn Johansen til en spennende dag i Fossefalls rike. Vi spurte Jorunn om hun kunne fortelle litt om arrangementet i de dype skoger, og her er hennes dagbok fra Fossefall-dagen.

Tekst: Jorunn Johansen

Den store dagen hadde endelig kommet. Jeg våknet tidlig og konstanterte at det regnet. Ja, ja, tenkte jeg, været kan en ikke gjøre noe med. Likevel hadde jeg håpet at solen dukket frem. Finnskogen er på sitt vakreste når solen skinner over furutoppene.

Vi dro tidlig bort på Svullrya, og allerede hadde det kommet noen lesere. I utgangspunktet skulle vi ha buss den dagen, men siden det hadde regnet i over en uke der oppe, torde ikke sjåføren å kjøre oss rundt. I siste liten ordnet Eva fra Finnskogen Kro og Motell en prærievogn og hest, og plutselig var vi tilbake i tid. Tilbake til Fossefalls tid.

Amalie, Ola, Mitti og Kallin!

Vi delte oss inn i grupper, og tok med leserne til kirken som er ganske sentral i bøkene nå. Så kjørte noen videre til Finnskogparken, mens den andre gruppa tok en tur til Finnetunet.

I Finnskogparken skjedde det litt av hvert. Den kappekledde dukket opp fra intet og skremte vettet av både meg og leserne.

Vi kjørte videre etter at hjerterytmen hadde fått roet seg. Da kom vi til en gapahuk, og der satt Slime-Per med heimkok-apparatet sitt. Dagen i forveien hadde han vært i slåsskamp, fordi en kunde ikke hadde gjort opp for seg. Men vi fikk ham til å smile, og vi fikk også en liten smak av brennevinet hans, dog uten alkohol.

Slime-Per med heimkok-apparatet sitt
Forfatter Jorunn og Hannele

Vel tilbake til villmarkstua, ble det mat og motti, som er en skogfinsk rett. Det ble også servert koldtbord. Jeg leste et utdrag fra siste bok, og Hannele fortalte noen historier fra Finnskogen. Vi hadde også en quiz hvor leserne fikk noe å tenke på; ti spørsmål tilfeldig valgt fra Fossefall-bøkene. Premie var bokpakker fra Cappelen Damm.

Det ble en lang, men en utrolig koselig dag, til tross for litt regn. Jeg koste meg, og det så også ut som om leserne hadde hatt en begivenhetsrik dag.

Takk for at dere kom på Fossefalldagen! Håper vi møtes igjen ved en annen anledning. 🙂

Hilsen Jorunn.

Den kappekledde