Månedens leser er Frode

Vi har fått inn svært mange nominasjoner til månedens leser – det er kjempegøy å se at vi har så mange entusiastiske lesere! Det er tydelig at seriene våre setter spor og engasjerer mange bokelskere, og det er flott å vite!

Vi har nå trukket månedens leser i juni, og den heldige er Frode Berggraf-Larsen fra Langhus. Gratulerer! Frode ble nominert av kona Lene, som skrev følgende e-post til oss:

Hver bok som kommer i serien Sønnavind leser Frode høyt til glede for meg, vår hund (som hopper opp i fanget hans så fort han ser boken tas frem – seriøst!) og seg selv. Det høres i utgangspunktet enkelt ut, men med en kone som ofte kommer med innspill til det som blir lest, kan det ta piffen fra de fleste … Men ikke min mann, som holder fokus og leser videre etter at vi har pratet om det som fanget interessen.

Samhold og kontraster
Frodes favorittserie er Sønnavind, mye på grunn av Frid Ingulstads gode språk og fordi serien er fra Oslos østkant. Frode er svært interessert i bøker med historie fra begynnelsen av 1900-tallet, en tid med store ulikheter mellom øst og vest og omveltninger i samfunnet. Han leser også høyt fra den fem bind tykke Norgeshistorien, og synes det er fascinerende å lese om pågangsmotet, oppfinnsomheten, samholdet og kontrastene i samfunnet på den tiden.

Vi spurte Frode og Lene om hvorfor de liker serieromaner så godt, og fikk til svar:
– Vi leser mye hver for oss, men har funnet ut at dette er noe vi kan hygge oss med sammen, en deilig avveksling der vi kan leve oss inn i en annen verden. Og vi lever oss virkelig inn i historiene! Det er flere ganger vi kan sitte og tenke at vi håper det eller det skjer, eller ikke skjer, og bekymrer og gleder oss. Dette skjer spesielt i perioden mellom bøkene, når vi venter spent på neste.

– Vi begynte høytlesningen med en bok på hytta for flere år siden. Boken var skrevet av Thorhild Torstad Hauger og het Karl Eugen Olsen fra Vika. En herlig bok som nå er loslitt etter alle gangene vi har lest den og lånt den bort til andre.

Lørdag 2. juni var Frode og Lene på Sønnavind-vandringen med Frid, og Lene fikk tatt et fint bilde av Frode og Frid:

Frode og Frid på Sønnavind-vandringen. Foto: Lene Berggraf-Larsen

Vil du bli månedens leser? Hver måned trekker vi ut en heldig leser som får en tykk bokpakke og en signert hilsen fra sin favorittforfatter. Send en e-post med navn og adresse til norskeserier@cappelendamm.no, og merk e-posten med månedens leser.

Har du allerede sendt inn en nominasjon til oss? Da trenger du ikke å sende en ny mail! Vi trekker månedens leser blant alle nominasjonene som har kommet inn, uavhengig av når!