Hva husker du best fra Jordmoren?

Husker du da Astris datter ble født i en bekk, eller kanskje noen av de hemmelige møtene mellom Astri og Trond? Det er mange minneverdige scener i Jordmoren, og vi vil gjerne vite hvilken scene du husker aller best!

Bok 63 av Jordmoren er nå i salg, og serien avsluttes med bok 66. Sigrid Lundes serie ble lansert i 2007, og når den avsluttes i oktober blir den Norges lengste serie noensinne.

I løpet av årene har Sigrid gledet, rørt og engasjert leserne sine med fortellingen om Astri og Vicky. Hver bok inneholder scener vi husker godt, og kanskje også kjenner oss igjen i. Husker du for eksempel da Astri og Trond lovet hverandre evig troskap i bok 52? Eller da Astri og hennes familie brøt opp fra Sæterdalen for å bosette seg i Varghavn?

Vi spurte redaktør Oda om hva hun husker best fra de tidligste bøkene. Hun innrømmer fort at hun var litt forelsket i Lars en periode, og husker derfor aller best denne humoristiske situasjonen:

– Jeg husker meget godt scenen hvor familien Storset har fått barnevogn, som de første i bygda. Astri triller den stolt av gårde på selveste 17. mai, og Lars, hennes bøllete ektemann, blir spurt av kameratene hvorfor ikke han triller barnevognen. Da svarer han: «Pøh! Jeg kjører ikke noe som ikke har ratt!» Jeg lo godt da jeg leste dette, den kommentaren sier alt om Lars.

Nå vil vi vite hvilken scene du husker alle best fra Jordmoren! Av alle forslagene som kommer inn trekker vi ut to personer som får en god pocketbok til ferien. Skriv hvilken scene du ikke glemmer i kommentarfeltet til dette innlegget! 🙂

Astri er bortført og innesperret i bok 15.