God sommer til deg fra forfatterne!

Sommeren er årets favoritt-tid for de fleste, inkludert forfatterne våre. I ukene fremover sender de deg derfor sine varmeste hilsener her på bloggen! Først ut er forfatterne av Flammedans, Novemberbarn, Morshjerte og Storgårdsfolk – Jane Mysen, Yvonne Fjeld, Anne-Lise Boge og Eva Stensrud. 🙂

Endelig!
Sommeren er her endelig – uansett om det plasker ned i bøtter og spann, om skodda ligger som tykk grøt på havet eller om det tordner og lyner. Og skulle det glimte til med sol og varme, ja, la humlene suse og finn frem hengekøya, en bolle med jordbær (nå har de norske jordbærene kommet, yes!) og en stabel med bøker fra NorskeSerier. Har du ikke lest Novemberbarn, får du nå med deg hele serien på tjue bøker i hengekøya. Og har du lest dem, kan du ligge og drømme og glede deg til min neste serie, som kommer til å bli superromantisk og stemningsfull.

Jeg tar med meg jentene mine på øytur til Hellas, nærmere bestemt de to øyene Skiathos og Skopelos, hvor Mamma Mia-filmen med Meryl Streep og Stellan Skarsgaard ble filmet. Skulle jammen ha reist innom øya Kefalonia også, hvor en av mine yndlingsfilmer, Kaptein Corellis mandolin, ble filmet, men det kommer flere somre. Forhåpentligvis.

Ha en god sommer og kos dere masse! Klem fra Yvonne.


Sommerferie!

Hvis sommerferie betyr at man ikke skriver, så er det veldig lenge siden jeg hadde sommerferie. Dessuten er jeg utrolig dårlig på å feriere. Jeg liker hverdager best. Men man trenger litt avkobling og nye impulser, det er klart. Jeg trenger bare ikke 3-4 uker for å oppleve det. Men med familiehytte ved en vakker innsjø i Østfold går turen ned dit, for en ukes tid. Har med pc, selvsagt. Fint å sitte i skyggen på terrassen der nede og myse utover sjøen, og skrive videre om Maren og alt som hender henne. Senere i sommer drar jeg nok oppover til mine i Surnadal. Det er hyggetur og research i samme tur, det. Maren bodde ikke langt unna der jeg bor når jeg er der oppe. Så da vandrer jeg i hennes fotspor, på et vis.

Jeg er dårlig på å pakke og. Har alltid med altfor mye. Skal prøve å skjerpe meg på det i år. Men minst en bok må være med. Jeg MÅ lese, hver kveld. Har akkurat avsluttet Lars Keplers Hypnotisøren og Paganinikontrakten. Begge kan anbefales på det varmeste! Nå har jeg omsider tatt fatt på Barnepiken av Kathryn Stockett. Den har ligget “på vent” lenge, men nå ble det. Utrolig bra bok. Glad jeg ikke så filmen da den gikk – for det hadde ødelagt for boken, tror jeg.

Så da gjenstår det å ønske alle mine lesere en riktig god sommer. Og uti august kommer bok 18 i Morshjerte, forhåpentligvis til glede og spenning.

Så da får vi feriere litt da! Sommerhilsen fra Anne-Lise.


Kjære leser!

Akkurat nå sitter jeg og funderer på hvordan jeg skal få til å sette sommeren litt på pause. Akkurat her og nå, som alt er fullkomment.

Tiden rundt St. Hans er min favorittid. Duftene er søte og intense, alt er friskt og knallende grønt, fuglene jubler og sprer livsglede – OG vi har hele sommeren foran oss! Men min smertelige erfaring er at sommeren TAR AV. Den setter opp tempoet, dag for dag, og til slutt stormer den fram mot slutten av august. Og det var det.

Derfor sitter jeg nå og prøver å holde igjen. Det jeg vel egentlig gjør, er å forsøke å være til stede i øyeblikket. Nyte alle disse vidunderlige inntrykkene med alle sanser. Tilstedeværelse, bevissthet, ro. Disse er mine mantra i år. Og skrivingen gir meg alle tre, så skrivingen er terapi for meg. Her og nå kan jeg ikke tenke meg et liv uten skrivingen. Jeg elsker bokmenneskene mine med hud og hår, det gjør jeg virkelig. Holder på med bok 56, hele juli skal jeg kose meg med den, og mye av august også.

Utlandet er ingenting for meg om sommeren. Jeg tar en tur til Mallorca på høstparten, så har jeg noe å glede meg til da også. Det er så viktig å sette ned noen gledespunkter for seg selv! Småting: En rusletur i Drøbaks gater, en softis på brygga. En flaske vin med en venninne. En skogstur så svetten renner. En film man lenge har hatt lyst til å putte inn i DVD’en. En bok! Ikke minst en vidunderlig, spennende, medrivende bok! Forventningens kunst er gull verdt. Folk som kan kunsten å glede seg, har ofte et rikt liv.

I dag skal jeg skrive så mange sider jeg får til, så skal jeg træ jordbær på strå, det har jeg ikke gjort siden barndommen. Så skal jeg lese ferdig Camilla Lackbergs Englemakersken. Mens jeg lytter til svarttrosten som synger ved tjernet.

Riktig god sommer til alle fra Eva.


Kjære leser!
Jeg ønsker deg en riktig god sommer, måtte det bli mange solskinnsdager.

Jeg har ikke så mange planer for sommeren, bortsett fra å tilbringe mye tid på en hytte, hvor jeg skal skrive og gå i fjellet. I timene som blir til overs, skal jeg lese.

Akkurat nå holder jeg på med Bak sløret av Zöe Ferraris. En interessant og god bok som jeg anbefaler på det varmeste.

Gode tanker fra Jane.