God sommer til deg fra forfatterne!

Sommeren er årets favoritt-tid for de fleste, inkludert forfatterne våre. I forrige uke ønsket Jane, Yvonne, Anne-Lise og Eva deg god sommer, og denne uken skal vi hilse fra Anne Marie Meyer, Else Berit Kristiansen, Christin Grilstad Prøis og May Lis Ruus!

Kjære lesere.

Sommer! Ferietid! Disse to ordene får meg til å tenke på sol, varme, glitrende blått hav, hete svaberg, kjærlighet, lykke, humlesnurr og vepsestikk. Jeg skal male sommerhuset mitt og skrive på ny bok.

Med ønske om en god sommer til alle våre trofaste lesere!

Hilsen fra Anne Marie!


Jordbær og plommer

Livet er ikke så verst når jordbæra smaker søtt. Da jeg var ung plukket vi jordbær om sommeren. Vi spiste kun jordbær med sukker og fløte til frokost, lunsj og middag i fem uker. Under arbeidet i åkeren var det overmåtelig fristende å stikke den fineste bæra i munnen, istedenfor i kurven. Slik gikk inntektene nedover, men jeg følte meg som en millionær hvis jeg klarte å tjene hundre kroner dagen. Når vi begynte å spise brød og middagsmat igjen, fikk tarmene sjokk. Et ikke fullt så koselig sommerminne, for vi hadde utedo bebodd av rotter som ikke lot seg skremme av den digre kjeppen vi dundret i veggene for å få dem vekk.

Spis mye jordbær nå når det er sesong. Det er både sunt, og fantastisk godt. Men husk at bæra er søtest når det er sol og varmt. Når jordbær modner i regn og gråvær, smaker den deretter.

Og så er det bare å glede seg til skolestart, for da er de første plommene modne. Her ute i Sørum har vi en bonde som lever av å dyrke økologiske plommer, og som sparer de beste til oss naboene. Snakk om å være heldig!

Jeg håper dere stresser ned og tar en hyggelig ferie i sommer. Selv blir jeg hjemme foran tastaturet. I den lyse årstiden er det nemlig noe magisk med å skrive om natten. Jeg håper det resulterer i mye spenning, litt gledestårer og varm kjærlighet i bøkene som kommer ut til høsten og vinteren.

God sommer! Hilsen Else Berit.


Piratsommer

Jeg krysser fingre og tær for at sola vil skinne mye i sommer. Jeg er sykelig opptatt av sommerværet, av den enkle grunn at jeg om somrene spiller utendørsteater. Regnvær er ikke katastrofe, men utrivelig, det er det, både for publikum og aktører. De siste åtte somrene har familien min inntatt Telemark for å drifte familieforestillingen Piratbukta. I år spilles Piratbukta fire ganger i uka fra 06.07 til 03.08. Den første uka i juli brukes til intens innøving. Vi kaller det helvetesuka, men når denne er over er resten av sommeren fin, for piratlivet er helt OK. Det beste med piratlivet er at store deler av familien deltar og vi dermed får vært mye sammen. 

Tidligere somre har jeg bevilget meg skrivefri, men i år må jeg holde hjulene i gang av den enkle grunn at det er like før jeg biter meg sjøl i halen. Jeg har ikke lenger noe lager med ferdig skrevne Livets lenker-bøker, så derfor blir det dobbeltarbeid i sommer. Jeg tenker at det skal gå bra bare jeg finner en god rutine for skriveøkter i den røde sommerhytta som ligger så idyllisk til, omkranset av furutrær, på en bakketopp ved Norsjøvannet. Ønsker dere alle en riktig god sommer, og er dere i Telemark så ta turen innom Norsjø Ferieland, et riktig sommerparadis for både store og små.

 Sommerklem fra Christin Grilstad Prøis

Christin er pirat i hele sommer!

 
Portugal 2012
Kontrastene til Bergen 1701 er store, og det er ikke mye inspirasjon å finne rundt meg. Det vokser rosa blomster, sitroner og appelsiner på trærne, og det innbydende, blå bassenget lokker når solen blir for sterk.

Men når jeg ligger i solsengen med øynene lukket og prøver å slappe helt av, forsvinner tankene tilbake i tid og sted. Jeg forlot Lucie ved den stengte porten til Manufakturhuset med ikke bare ett, men to store dilemmaer. Reisefølget mitt har fått være med på avstemming på hva som skal skje videre, og til gjengjeld har jeg lovet å lese høyt fra bok 2 mens de ligger og dovner seg i solen.

Senere i sommer blir det hytteferie på Tjøme for 25. gang, men før det har jeg tenkt å komme i gang med bok 13.

Jeg ønsker alle mine lesere en riktig god sommer, og som vi sier i 1701: godenetter!

May Lis

May Lis sender sin hilsen fra bassengkanten i Portugal