God sommer til deg fra forfatterne!

Sommeren er årets favoritt-tid for de fleste, inkludert forfatterne våre. Denne uken ønskes du en god sommer av forfatterne av Maria av Svaneberg, Livsarven, Stina Saga,  Annas skjebne og Sagaen om Sunniva!

Danmark og bryllupsdag
For meg kommer sommeren når hagen begynner å blomstre og dufte. Det å gå en runde rundt huset idet sola er i ferd med å gå ned, kjenne det ennå varme gresset under bare føtter, og lukte på roser, kaprifol og sjasmin, gir ro i sjelen og vekker sommerfølelsen.

I skrivende stund er ferien en uke unna. En uke som skal fylles med arbeid, bursdagsselskap for 9-åringen, bryllupsdag og siste finish på bok 15 i serien Maria av Svaneberg. Deretter reiser vi på familieferie til Danmark. Der skal vi vandre i Marias fotspor på Fanø og i Ribe, før vi slår oss til ro på et feriesenter for noen dager. Og hvem vet, kanskje jeg også får tid til å lese litt? Jeg er optimist, og i tillegg til et par krimbøker, tar jeg med meg May Lis Ruus nye serie Nattmannens datter i bagasjen.

Jeg vil få ønske dere alle en god og avslappende sommer! Hilsen Elisabeth Hammer.


Kjære leser!
Uansett hvilke planer du har for sommeren – sørg for at du nyter den. Det skal jeg!

Sommeren 2012 skal jeg derfor:

  • spise is og jordbær straks anledningen byr seg
  • ta siesta på varme sommerdager (det må forresten ikke være varmt …)
  • være sammen med familie og gode venner
  • minne de som klager på det dårlige sommerværet at det verken er 20 minus eller hauger med snø som skal måkes
  • nyte at dagene er langsomme

God sommer! Hilsen Ann-Christin Gjersøe.


Sommer på Mattisheimen

Jeg har aldri vært glad i å reise, og siden jeg fortsatt har tro på en varm sommer her i nord skal de neste månedene tilbringes på Mattisheimen. Vi har mange prosjekter gående her – noen kortvarige, og andre som tar litt lengre tid å få gjennomført. Så de neste ukene er det opparbeidelse av hagen som står i fokus, samt at mine tippoldeforeldres gamme skal gjøres om til uteplass med sittegruppe og bålplass. I tillegg haster det med å få vinterbrenselet under tak.

Dette ser unektelig ut som en arbeidsferie, men så får vi unnagjort ting vi ikke har tid og mulighet til å gjøre ellers i året. Samtidig er planen å få tatt turer både på fjorden og i fjellet. Jeg har veldig lyst til å oppsøke det stedet hvor min tippoldemor lette etter Bals gruver tidlig på 1900-tallet. Den gang satte hun opp ei steinbu, som fortsatt skal stå der. Men for å finne dette stedet er vi avhengig av varmere vær, da snøen fortsatt ligger i fjellet.

I tillegg håper jeg på å få mange fine lesestunder i sola! Og selvsagt skal den videre historien om Stina planlegges og skrives, om det er sommer aldri så mye. 🙂

Ønsker alle lesere en riktig god sommer, enten den skal tilbringes hjemme eller på reise!

Sommerhilsen fra Renate.

 

Hei, alle sammen.
Nå er det like før jeg tar min tre uker gamle nye bil og kjører nordover. Kjører til Tromsø og snur der. Så tråkler jeg meg sørover, innom kreti og pleti som jeg ønsker å hilse på, på kaffe- eller overnattingsbesøk etter behov, inntil jeg ender i Drøbak igjen. Regner med å bruke tre uker på den turen.

Så skal jeg til Svalbard i fem dager med sønn, svigerdatter og et lite barnebarn. De har ikke opplevd sommer-Svalbard før, så det vil jeg gjerne dele med dem. Og så – siste del av august gir jeg meg selv min årlige gave; et cruise rundt Svalbard. Igjen! Og for tredje gang. Men jeg har funnet ut at jeg røyker ikke, jeg er måteholden med alkohol og bryr meg ikke om dyre vesker og sko. Så da er dette den årlige gaven til meg selv. Fordi jeg fortjener det, eller …

Ha en riktig deilig sommer, alle sammen, og kos dere videre med Annas og Emilias skjebner! God sommer!

Hilsen Ellinor.

 

Kjære lesere!

Håper dere alle koser dere med lange, lyse sommerkvelder og samvær med familie og venner. For meg er dette tiden da jeg virkelig senker skuldrene. Det er noe med den herlige valgfriheten – hva skal vi finne på i dag? Hvis jeg ikke er på ferietur med mann og barn, velger jeg som regel en skriveøkt, men i den varmeste tiden arbeider jeg bare fordi jeg har lyst, ikke fordi jeg må. Og så ligger det nye året frem mot neste sommer og skimrer der fremme, som en uslepen diamant. Det synes jeg er spennende å tenke på. Dessuten liker jeg at det er mange små og store valg å smake på frem mot høsten. Vi får gjester også – storbesøk fra Norge. Det er årets høydepunkt for oss. Til og med vemodet når de drar, kjennes godt. Da merkes det helt inn i hjertet hva som virkelig betyr noe.

Mange av dere lesere har alt fått den siste boken om Sunniva. Jeg håper den falt i smak, og at dere synes hun valgte den beste livsledsageren til slutt. Ved pulten min her i Spania er jeg nettopp i ferd med å legge planer for min nye serie. Dermed treffes vi kanskje igjen, i en ny tid, på et nytt sted 😉

God sommer til dere alle, fra Liv