Drøbak – Jeanettes paradis

Nå er det bare én uke igjen til Jeanette Sembs nye romanserie lanseres! Skjærgårdsliv finner dere i butikkene mandag 3. september, men vi har allerede lagt ut en liten smakebit av serien på nettsiden vår. Serien er fra Drøbak i Oslofjorden, hvor Jeanette bor og har funnet sitt paradis. 

– Ideen til Skjærgårdsliv fikk jeg en vårlig morgen da jeg gikk meg en tur nede i Drøbak. Jeg ruslet gjennom Badeparken, på stier som folk har gått på i hundrevis av år, før jeg satte meg på en benk nede ved fjorden og kikket utover det blikkstille vannet og over mot Oscarsborg. Hvordan var det å bo her før i tiden? Var det like idyllisk da? Neste gang jeg var i Badeparken og gikk forbi Varmbadet fra 1902, slo det meg at nettopp her ville det være fint å plassere et strandhotell, rett ved siden av Varmbadet. Fantasien var i sving – og vips så var en ny serie på trappene. Historien min finner sted på Drøbak strandhotell, og gjestene ved hotellet tilbys helsebringende kurer på Varmbadet, forteller Jeanette.

Kunstnernes favorittsted
Drøbak er en sjarmerende by med en spennende historie, og fra 1880 og oppover ble Drøbak også et favorittsted for kunstnere. Svært mange lot seg fascinere av og ble inspirert til å male og skrive dikt om den vakre fjordbyen. Hit kom blant annet Hamsun, Wildenvey, Christian Krohg, brødrene Bergslien, Gude, Skramstad og Sigrid Undset.

– Jeg valgte å legge serien til Drøbak fordi byen har det herlige suset av en svunnen tid. Gatene, bygningene, hele stemningen i sentrum får fantasien i sving. Grunnen til at jeg flyttet til Drøbak var den årelange drømmen som alltid hadde levd i meg – å bo på et idyllisk sted ved sjøen. For meg er byen akkurat passe stor, med et koselig lite sentrum som har en stor dose av historisk sus over seg, forteller Jeanette.

Badeparken i Drøbak. Foto: www.oslofjorden.com

Ønsker du å abonnere på Skjærgårdsliv? Bli abonnent i dag og en lekker termokopp + første bok i abonnementet gratis! Klikk her for å lese mer og bestille.

0 kommentar(er).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *