Til alle lesere og fans

I går avslørte vi at den nye avslutningen på Arvesynd kommer i Morshjerte, og vi har fått mange spørsmål om hva dette innebærer for leserne. Under har Anne-Lise Boge skrevet et brev til alle sine lesere, som vi håper vil besvare mange av de kommentarerne Anne-Lise og vi har fått her på bloggen og på Facebook.  

Hallo, lesere og fans.

Både forlaget og jeg fikk mange mailer og spørsmål i går, i og med at bok 14 i Arvesynd kom ut og dere fikk vite at jeg nå fletter Arvesynd og Morshjerte sammen. Maren møter Mali – og etter hvert vil liv og skjebner til ulike personer i de to familiene veves inn i hverandre.

Jeg sa for en stund siden at jeg ville skrive en ny slutt på Arvesynd. Den serien ble ikke avsluttet slik jeg egentlig ville. Så planen var å skrive en bok 27 og en ny og endelig slutt. På sensommeren dukket imidlertid ideen opp i hodet mitt om å slå de to seriene sammen. Jeg lever veldig med “menneskene mine” – både de i Morshjerte, men også de i Arvesynd. Og i mitt hode var dette svært naturlig, for de bor bare noen mil unna hverandre (fremdeles i hodet mitt da). Det ville nesten være underlig om ikke de ville treffe på hverandre ved en eller annen anledning!

Jeg ble ganske gira på dette, for jeg syntes det var en god idé. Det var en spennende tanke å føre folkene fra de to seriene sammen – og så følge dem videre i Morshjerte. Det sydet og boblet inni meg av ideer og nye retninger – nye relasjoner og nye skjebner.

Noen har spurt om jeg ikke “ville” eller “orket” å skrive en ny slutt i Arvesynd. Jo, det er jo ikke vilje eller ork det står på! Jeg ville bare mye mer enn en bok. Jeg ville la Stornes-folkene få leve videre i MANGE bøker!

Du behøver IKKE å ha lest Arvesynd for å lese videre i Morshjerte. Du vil bli kjent med folkene fra Stornes likevel – og ikke ha noe problem med å henge med i historien videre. Det kan hende at de som har lest Arvesynd vil få en litt annen opplevelse, i og med at de nå vil møte igjen mennesker de har vært glad i og som de kjenner svært godt, men du må ikke ha lest Arvesynd for å henge med.

Jeg forstår de som lurer på om de nå MÅ lese Morshjerte for å få med seg slutten i Arvesynd. Ja, det må dere. Og jeg innser at jeg kanskje ikke tenkte helt over det da jeg satte ideen min ut i livet. Men det er IKKE slik at jeg gjør dette for å selge flere bøker av Morshjerte. Hadde jeg bare skrevet for å tjene penger, ville jeg ikke gjort det slik.

Det går også viktig å understreke at det går fint an å avslutte lesingen av Arvesynd med bok 26. Alle finner sikkert noen som kan fortelle hvordan det går videre med Stornes-folket. Eller man kan klikke seg inn på fansiden min på Facebook. Jeg skal nok legge ut et kort resyme også når Morshjerte er skrevet helt ferdig. Så da kan alle få med seg slutten.

Til alle dere som vil følge med videre; jeg skal gjøre alt jeg kan for å få dette til å lykkes – og til å bli bra.

Hjertelig hilsen Anne-Lise.