Takk for Livsarven, Ann-Christin

Det var en gang en jente som likte så godt å lese, at hun fikk lyst å skrive historie selv. Helst om eldre tiders pene damer i flotte klær. «Livets skjebne» gjorde henne til bondekone og førskolelærer – og det før hun var fylt 30.

Men fortellertrangen ble ikke borte blant ungeskrik og grisestell. Da hun fikk en liten sønn, og permisjon fra barnehagen, hadde hun sågar litt tid til å skrive. Hun sendte sin historie til en konkurranse – og fikk premie.

I 2006 kom hennes dramatiske fortelling om tøffe jenter i elegante klær ut i 372 000 eksemplarer, spredd over hele Norge. Og særlig i Vestfold, hvor jenta bodde.

Det var kortversjonen av hvordan Ann-Christin Gjersøe ble forfatter til Livsarven, serien som gjennom seks år, 36 bøker og 9000 trykte sider har vært en av de mest populære blant NorskeSerier. Det fins mye mer å fortelle om Ann-Christin; om nyfødte grisunger, om noen av de flotteste bildene som har vært trykket i Magasinet, om sauesanking, om hvordan hun overvant flyskrekk, om deilige turer til Danmark, om et spesielt glass fra Gilleleje. Det får hun fortelle selv i sin biografi en gang i framtiden, da hun skal oppsummere sitt liv som gardkjerring, førskolelærer, god mor og berømt forfatter. Vi håper hun kommer tilbake med nye historier, som vil gjøre henne enda mer elsket av det lesende norske folk. Men akkurat nå vil vi bare takke Ann-Christin for lesegleden!

Livsarven 36, med tittelen Slekters gang, er siste bok i serien. Den er i salg til og med 21. oktober.

Tomas Algard, forlagssjef