En liten dråpe vemod …

Denne uken er siste bok av Jordmoren i salg, og forfatteren av Norges lengste serie, Sigrid Lunde, takker her alle sine lesere for følget!

Tekst: Sigrid Lunde

Nå er det en stund siden jeg la siste hånd på siste Jordmoren. Hvordan føltes det? Etter seks-syv år med samme bokserie, samme personer, så føler du vel en blanding av vemod og lettelse. Jeg hadde gledet meg til å få roligere dager, og kanskje inn i mellom ligge og dra meg litt lenger om morgenen. Trekke ut morgenkaffen, og kaste bort mer tid på Facebook. Få lest igjennom noen bøker som jeg ikke selv har skrevet.

Slik ble det jo knapt. Jeg må bare erkjenne at jeg arbeider fordi jeg liker å arbeide. Å skrive bøker har aldri vært et ork for meg. Men! Det var timer og dager da jeg lå «nede for telling». Men der, kjære venner, kom dere inn! Med en nesten nifs presisjon landet ros og oppmuntrende ord på bloggen til NorskeSerier om at Jordmoren betydde noe for noen.

Har du noen gang tenkt: «Det er bare dumt å skrive inn, for forfatteren sikkert ikke bryr seg likevel»? I så fall kan ingen ting være mer feil! Ofte hendte det at jeg ble fylt av ny energi, der og da, mens jeg leste innlegget. Helt sant! Jeg har ikke har kreert Astri Helgebakk helt alene, for dere har hatt en hånd med i spillet. For ikke å glemme min flinke konsulent og mine gode redaktører – hvorav to rakk å pensjonere seg i løpet av utgivelsestiden!

Og jeg vet at jeg ikke er alene om å føle det slik.  Når jeg titter i andre seriers leserinnlegg og ser svaret fra forfatteren – da dirrer den samme følelsen: At oppmuntrende ord føles veldig godt, og trengs.

Takk for at dere har vært med meg gjennom 66 bøker. Jeg kommer nok tilbake, når en ny serie tar form inni meg.

Ha en riktig, riktig god senhøst – og god lesning!

De varmeste hilsener,
Sigrid Lunde