Charles Dickens og en kopp te, takk!

Hvilke bøker leser forfatterene selv? Vi har spurt Anne Aukland, forfatteren av vår nye miniserie Påfuglhuset, om hva som er hennes favorittbok.

Jeg vokste opp omgitt av stappfulle bokhyller – og foreldre som syntes det var viktig at jeg lærte å bli glad i innholdet. Charles Dickens er en av forfatterne jeg husker best. Det var nok mest de barnevennlige versjonene jeg fikk servert, for eksempel Oliver Twist og En julefortelling. Da jeg leste dem igjen i voksen alder, ble jeg overrasket over hvor underfundig og mørk forfatteren egentlig var.

Ta gjerne en kikk i I bokhyllen på hjemmesiden min for å lese om David Copperfield, som er en av yndlingsromanene mine. Det er en murstein av en bok, og nytes best langsomt med en kopp engelsk te. Med melk, naturligvis. Kanskje litt sukker, om man er i det ”søte” hjørnet.

www.anneaukland.no

God bok!

Hilsen Anne