Bøker er som lykkepiller …

… men helt uten bivirkninger …

For mange er de mørke og kalde kjærtegnene fra høsten og vinteren inngangsporten til dystre følelser og tanker, og man mister evnen til å glede seg over de små lyspunktene i livet.

– Ta deg sammen, sier enkelte. – Løft hodet og se deg rundt. Du har da mye å glede deg over. Som regel har de rett, men du og du så tungt det er å drive frem den gode følelsen.

Når man har det slik, er det viktigste å få tankene over på noe annet. Jeg har en oppskrift som jeg ønsker å dele med dere, og den passer for alle.

Mat for sjelen
Et stearinlys
En kopp kaffe eller te
Rolig musikk
En bok av en forfatter du liker å lese
Et varmt og lunt teppe
En sofakrok eller en god stol

Tenn lyset, pakk deg godt inn i pleddet. Lytt til musikken, mens du smaker på den varme drikken. Deretter løfter du til deg boken. Lukk øynene, konsentrer deg om tyngden og konsistensen. Den består ikke bare av papir, men er fylt med ord som er gitt fra en sjel til en annen. Den skal glede deg eller få tårer til å løsne, begge deler er helsebringende og gir deg muligheten til å gi slipp på vonde tanker. Legg merke til det lille lufttrykket når du åpner permen, tenk på innholdet som en egen verden du skal få ta del i. La deg synke inn i handlingen og slipp tankene fri.

Med disse ordene ønsker jeg deg en god mørketid.

Gode tanker fra Jane, forfatteren av Flammedans