Heimsett i Sognefjorden

Jeg er i disse dager på tur med bokbåten EPOS på Vestlandet, og må bare dele en fantastisk opplevelse med dere.

På et av de 43 stoppestedene på turen, var vi innom Frønningen i Sognefjorden, et lite sted hvor det knapt bor folk. Stedet har eget gods, og i min iver etter og utforske stedet, kom jeg over en samling av gamle hus, løer og stabbur i en storslått natur. Så vakkert at jeg nesten mistet pusten.

Det var som å trå rett tilbake til 1800-tallet og jeg kjente suset av slit og hardt arbeid, men også eimen av latter og glede på volden en sensommerdag. Det føltes som å være midt i mitt eget serieroman-univers, og jeg tenkte at dette kunne vært Heimsett, hjemstedet til Elen i Livets lenker, bortsett fra at det selvfølgelig var feil fylke, feil fjord og feil del av landet.

Noen burde sannelig skrive en serieroman fra Frønningen, med godset og husmannsplassen langt oppe i lia.

En fin dag ønskes deg av Christin!