En plass i bokhjertet til Elisabeth

Hvilke bøker liker forfattere å lese? Leser de egentlig i det hele tatt? Vi har spurt serieforfatterne våre om de kan fortelle deg litt om sin favorittbok – kanskje du får noen gode lesetips? Først ut er forfatteren av Maria av Svaneberg, Elisabeth Hammer.

Tekst: Elisabeth Hammer

Alle bøker som kan trekke meg inn i sin verden, få meg til å glemme tid og sted og føle med karakterene, får en plass i bokhjertet mitt. Det kan like gjerne være en krimbok, en dramatisk kjærlighetshistorie eller en historie om virkelighetens brutalitet og urettferdighet.

Men den boka som alltid lurer i tankene mine når høsten og vinteren kryper frem og legger landet i mørke, er ”Ringenes Herre” av J.R.R.

Den lar meg forsvinne inn i et annet univers, til et sted hvor de mest fantastiske ting kan skje og de mest spektakulære skikkelser får liv, men der jeg også får kontakt med hele mitt følelsesregister underveis på reisen. Når hjertet blør for Frodo og Sam som trosser all sin frykt og viser mot, når jeg smiler av det umake paret Legolas og Gimli eller jeg kjenner Aragorns kvaler langt inn i benmargen, da koser jeg meg.

Tolkien var opptatt av norrøn mytologi, og jeg mener å se at det var en av hans inspirasjonskilder da han skrev historiene fra Middle-earth. Boka er full av gode beskrivelser, noe jeg liker godt selv om det gjør scenene litt mer omfattende enn mye av det du leser i dag.  Så om du er av typen som liker å kjenne bakteppet for historien godt, og du kan leve med at historien finner sted i en fantasiverden hvor trolldom og onde makter får fritt spillerom, vil jeg absolutt anbefale ”Ringenes herre” som lesestoff en hustrig høstkveld.

God lesehøst!