Frid på film og mellom to permer

Bor du eller er på besøk i Oslo, anbefaler vi deg å ta en tur på Nasjonalbiblioteket. Akkurat nå viser de utstillingen Leksikon fra perm til skjerm, hvor Frid Ingulstad er med!

Norge er «verdensmester i leksikon». I løpet av 1900-tallet var det ingen land som laget flere leksika enn oss. Men hva slags kunnskap ble samlet mellom skinnpermene fra A til Å? Hvilke oppslagsord skulle med? Og ikke minst, hvem skulle skrive artiklene? Utstillingen på Nasjonalbiblioteket retter et kritisk blikk på leksika, og åtte personer blir intervjuet om sine leksikonerfaringer. Frid er en av disse, og kan ses og høres på en skjerm i utstillingslokalet.

Utstillingen vises til 26. januar 2013, og biblioteket har også laget en nettversjon av den. Klikk her for å se den.

Dokument 100 kvinner
For litt siden besøkte Frid Kvinnemuseet i Kongsvinger, hvor hun ble intervjuet av journalist Kari Gjerstadberget i avisen Glåmdalen. Rommet var stappfullt av Sønnavind-lesere, og Frid fortalte om både Sønnavind og tidligere bøker hun har utgitt.

Journalist Kari Gjerstadberget arbeider også med forskjellige kulturprosjekter, og akkurat nå jobber hun med en bok med kvinneportretter, som Frid skal være med i!

Dokument 100 kvinner skal presentere 100 kvinners liv i små portretter, med bilder til. Boken er et samarbeidsprosjekt mellom seks museer, og alle originalintervjuene og bilder blir til slutt samlet på Kvinnemuseet i Kongsvinger. Alle kvinnene som intervjues er over 70 år, og de kommer fra alle samfunnslag, kjente som ukjente, og fra hele landet. Kvinnene snakker om alt fra barndomsopplevelser til voksenliv, de store og de små tingene i livet, sorger og gleder. Boken er planlagt utgitt i 2013, og vi vil selvfølgelig skrive mer om den her på bloggen når den utgis.