Cappelen Damms gullbok til Jane!

På onsdag var det duket for det årlige julebordet med de flotte forfatterne våre. I år ble også Cappelen Damms gullbok delt ut – til en forfatter som nettopp ble ferdig med sitt hundrede manus!

Til daglig sitter forfatterne spredt rundt om i landet og skriver, så det er alltid kjempehyggelig når alle møtes til den årlige førjulsfesten. Vi fikk servert nydelig mat og drikke, og Christin Grilstad Prøis, forfatteren av Livets lenker, holdt en utrolig morsom takk-for-maten-tale som inkluderte både rapping og allsang. Og selvfølgelig dukket julenissen opp med gaver til alle sammen!

Christin holder takk-for-maten-talen
Jane Mysen, redaksjonssjef Bjørg Larsen Rygh og Frid Ingulstad. Foto: May Lis Ruus
Julenissen! Foto: May Lis Ruus

Cappelen Damms gullbok til Jane Mysen
På julebordet i år ble også Cappelen Damms gullbok utdelt. Gullboken er en påskjønnelse til en av våre kjære forfattere som har gjort en spesiell innsats for å spre leseglede til Norges befolkning. Det fins ingen regler for hvem som skal få gullboka og for hvilken prestasjon, så begrunnelsen kan variere fra gang til gang. Cappelen Damms gullbok er et lite halssmykke med en bok i ekte gull.

Da forlagssjef Tomas Algard overrakte gullboka på årets julebord, sa han følgende:

Denne gang går Cappelen Damms gullbok til en forfatter som er en pioner, en prisvinner, en som kjemper mot diskriminering og som er et inderlig godt og varmt menneske – og som helt nylig leverte sitt hundrede bokmanus: Jane Mysen!

Jane skrev og ga ut 30 bøker i serien Utvalgt av gudene på fire år, og hun måtte i stor grad pløye marken selv, for hun var forlaget Cappelens aller første serieforfatter. Så kom Barn under månen, 15 koselige bøker fra Janes egne hjemtrakter på Hadeland, før hun sendte historien om Anna og Nicolai og taterfølget i Østerdalen til Damms manuskonkurranse. Jane vant konkurransen, og hun vinner fortsatt sine lesere i bok etter bok i serien Flammedans.

Jane tar alltid de svakes parti; gamle, dyr, barn, tatere! Hun nærer alltid en sunn skepsis mot øvrigheten, men klarer også å plukke ned maktpersoner og gjøre dem menneskelige. Jane tar alle sine eventyrpersoner og alle sine lesere inn i sin egen varme, og formidler en uendelig godhet i det hun skriver.

Gratulerer med hundre manus og en velfortjent utmerkelse til lesegledens hverdagsheltinne, Jane!

  

Over: Jane får vite at hun får tildelt Cappelen Damms gullbok.

Jane med det flotte boksmykket sitt!
Slik ser Cappelen Damms gullbok ut!