Julegave til deg fra Yvonne: Årringer

Vi har båret på en liten hemmelighet en god stund nå, og i dag er vi kjempeglade for å kunne dele den med deg! Yvonne Andersen, forfatteren av Novemberbarn, kommer med en ny serie i februar! Yvonne ønsket å fortelle deg det nå før jul, som en julegave fra henne til deg!

Tekst: Yvonne Andersen

Jeg har fått utallige henvendelser fra lesere som lurer på om jeg skriver på en ny serie eller om det blir en fortsettelse på Novemberbarn. Det har ikke vært enkelt for meg å sitte her med munnkurv. Jeg har klødd i fingrene, verket i hjertet og gledet meg til å lette på sløret og avsløre hemmeligheten. Og endelig er dagen her! Nå kan jeg endelig presentere en helt ny serie fra mitt hjerte, som har fått navnet Årringer.

Denne gangen vil jeg ta deg med tilbake til en tid da det fantes et yrke som i dag ikke lenger eksisterer: tømmerfløting. Årringer er fortellingen om en ung kvinnes kamp for å bli anerkjent i et mannsdominert yrke. Året er 1907, og stedet er de store grenseskogene i øst hvor jeg selv har vokst opp.

Tenk deg om du, tjueen år og ugift kvinne i året 1907, før kvinnene fikk stemmerett her i landet, hadde valget mellom å gifte deg med den mannen din far pekte ut for deg, eller å ta over et sagbruk på en røff og hardbarket mannsdominert arena?

Se for deg at du tidlig bestemte deg for at om du skulle gifte deg, så skulle det ikke bli med en fattig skogsarbeider, og i hvert fall ikke med en tømmerfløter. Og så er det nettopp en knakende kjekk fløterslusk med sluskehatten på snei og freidig blunk i blikket, som kommer rekende elvelangs inn i livet ditt og tar deg med storm.

Ja, hva gjør du? Les Årringer og finn ut hva hovedpersonen, Silja, gjør. Jeg håper dere lesere vil la dere favne av denne historien og bli like glad i den som i Novemberbarn.

Alle som abonnerer på en av våre serier vil få tilsendt første bok av Årringer i slutten av januar.

Har du lyst til å abonnere på Årringer? I tillegg til at første bok i abonnementet er gratis, får du en flott hals og blir med i trekningen av et reisegavekort! Klikk her for å bli abonnent allerede nå!