Julehilsener fra forfatterne våre

Ribbe, julenek, nissegrøt og gaver … Desember har flydd forbi med en forrykende fart, og endelig er det tid for å sette seg ned og nyte noen fredfylte fridager.

Seriene vi utgir er ingenting uten dere lesere, og forfatterne våre ønsker derfor å sende en spesiell takk til dere nå i julen. Her er årets julehilsener – til dere fra alle de flotte serieforfatterne våre!

Merete Lien:

Kjære lesere av «Rosehagen» og «Barn av stormen»!

Jeg sitter her og ser ut i en snødekket hage, mens jeg skriver på Rosehagen 48. Dette året stemmer tilfeldigvis den virkelige årstiden med fantasiens årstid. Jeg skal skrive om jul på Egerhøi (som jeg «ser» fra ett av vinduene mine ) og i Bergen året 1904. Jeg var nettopp i Bergen, og også der lå snøen i gater og parker. Vakkert!

Jeg ønsker dere alle en god jul og et godt nyttår – og takk for at dere følger Emily, Jenny, Konstanse og de andre i deres kamp for å forme sine egne liv! (Konstanse slutter aldri å overraske oss …)

Med hilsen fra Merete

Yvonne Andersen:

Julehøytiden for meg begynner ved første søndag i advent. Da blir huset ferdig pyntet til jul. Jeg har en tradisjonell bakedag og pynter treet lille juleaften.

Desember er en mørk og kald måned som jeg prøver å gjøre lysere med levende lys både ute og inne og små hverdagsgleder. Ingenting er som når huset er fylt med fred og man kan nyte alenetid: en god bok, rykende varm kakao, ullsokker på bena og sprakende varme på peisen.

Jeg ønsker alle mine lesere, desom har lest eller leser Novembarn og alle som venter på min helt nye serie som kommer snart, en riktig koselig jul. Og et godt nytt år med masse leseglede.

God jul fra Yvonne.

May Lis Ruus:

I min parallelle verden, i Lucies tid 1701, har jeg allerede vært gjennom julen. En helt annen jul enn det jeg og mine kommer til å ha.

I 1701 var nok gleden på Manufakturhuset at de fikk noen dagers pause fra arbeidet. I Bergen fikk fattighusene et halvt slaktenaut hver fra byrådet, og allmuen ga gavebrød, så de fattige fikk ekstra god mat. Helligdagene ble tilbrakt med andakt, salmer, bønn og prekener, men forhåpentligvis fikk barnelemmene også litt fri til å gjøre det de ville.

Andre juledag, eller Sankt Stefanus dag, skulle det i følge Kirkeritualet av 1685 prekes i kirkene om omsorg for de fattige og at folk måtte gjøre gode gjerninger. Tredje juledag het Sankt Hans dag, og var også en fridag.

Tusen takk til alle mine fantastiske lesere som jeg får dele Lucie og de andre med! Jeg er så utrolig glad for at dere finnes. Nyt pausen fra hverdagen.

God jul fra May Lis (og Lucie og Tilly og de andre)

Ellinor Rafaelsen:

For fire år siden kjøpte jeg en leilighet i Spania, med planer om å tilbringe vinteren der nede når lårhalsene en gang begynner å bli sprø og underlaget man går på hjemme i Norge blir for glatt. Jeg skulle være der det meste av vinteren, men desember måned, den måtte jeg ha hjemme i Norge. Var planen.

Nå er det blitt sånn at jeg ikke er like mye i Spania som planlagt, fordi jeg har fått tre deilige barnebarn som jeg heller vil være i nærheten av hjemme i Drøbak. Men uansett … desember måned, adventen og julen – da ville jeg ha vært i Norge, okke som.

Jeg er veldig ”julete” og elsker lukten av granbar, appelsiner, gløgg og røkelse. Og røde lys og julesanger i radioen. Og kanskje til og med litt hvit snø på bakken. Jul i utlandet frister ikke, så snart er jeg igjen i full gang med å pynte med nisser og engler og nyter adventen nesten like mye som selve jula. Også så heldig som jeg er, som har barnebarna i nærheten og kan få oppleve barnets jul med dem. Det er jo det aller største!

God jul alle sammen, kos dere med alt julen har å by på, og ikke minst – med Annas skjebne.

Ha en god jul og et godt nytt år.

Hilsen Ellinor Rafaelsen.

Elin Brend Johansen:

Jeg ønsker alle lesere av Alvestad, og av norske serieromaner, en fredfylt og vakker julehøytid. Håper dere får en fin tid sammen med deres kjære, og noen gode leseopplevelser attpåtil. Takk for at dere følger serien min, og sender fine tilbakemeldinger på e-post og Facebook.

Mange juleklemmer fra Elin

Elisabeth Hammer:

Julen er en tid for god mat, gode dufter, stemningsfull musikk, levende lys, lett dryss av snø, skuldre som senker seg, hyggelige samvær med dem man har kjær, og kanskje også litt magi? For som Benjamin gresshoppe synger: ”When you wish upon a star, your dreams come true”.

Mitt ønske for dere alle er en fredelig og avslappende jul, og et spennende nytt år!

Elisabeth

Christin Grilstad Prøis:

Jeg er sykt opptatt av jul. Jeg elsker lukt av granbar, digger glitter og julekuler og nedlegger mye energi i å julepynte og skape den spesielle juleatmosfæren, men det jeg gleder meg aller mest til i år, er å ha alle barna mine hjemme på en gang. Når unga blir voksne så er jo ikke det lenger hverdagskost.

Jeg håper at leserne av NorskeSerier også får sine kjære hjem til jul, for ingenting gjør mer godt enn akkurat det. Jeg ønsker dere alle en riktig god juletid.

Hilsen Christin Grilstad Prøis

Eva Stensrud:

Ønsker alle mine trofaste lesere en god jul og et supert nytt år! På Store Guldberg har det vært juleforberedelser siden oktober, så jeg har fått metten min gjennom å skrive om alt som foregår av baking, slakting, vasking og ølbrygging. I opptil flere bøker! Derfor er julen min litt enklere!

Et par ord om hvordan julen kommer til å se ut: Jeg baker ikke, for jeg spiser opp deigen rå. Det har jeg alltid gjort, helt siden jeg var liten. Ergo kjøper jeg heller masse frukt og nøtter og godteri. Unntaket er hjemmelaget marsipan. De siste årene har jeg kuttet ned på gavene til de voksne. Selv ønsker jeg meg få og praktiske gaver; stearinlys, vin, mat, bøker, superundertøy … Og jeg gleder meg vilt til å stelle i stand til selskap nyttårsaften for mennesker jeg bryr meg om og vil være mer sammen med. Menyen planlegges i disse dager! Jeg gjør det rent til jul (men ingen husvask, gud bedre!) og setter fram den julepynten jeg liker, men ikke så mye. Jeg bruker furukvister i krukke istedenfor juletre. Og jeg gleder meg til første julen med barnebarn! Dessuten skal jeg på julerideturer med min elskede Donna!

Juleklem fra Eva

Frid Ingulstad:

Kjære alle mine trofaste lesere.

Jeg skulle ønske jeg kunne sendt en personlig hilsen til hver av dere, men det er umulig til mange! Dere er min inspirasjon, mine pådrivere,  og dere gir meg skriveglede. Når jeg får ros og hyggelige hilsener fra dere, får jeg intens lyst til å skrive videre; ånden kommer over meg. Hvis jeg ikke hadde hatt lesere som var glad i bøkene mine, hadde det ikke vært noen vits i å fortsette. Derfor sier jeg tusen takk til dere alle og ønsker dere en riktig god jul og et lyst og fredelig nytt år.

Klem fra Frid

Jeanette Semb:

Kjære leser!

Jeg håper at du koser deg like mye i førjulstiden som det jeg gjør, men at du kanskje er litt mindre stresset enn det jeg er. Jeg elsker adventstiden og har alltid store forventninger til julen. Men det er alltid så mange forberedelser, og jeg er i år som i fjor og året før der igjen, på etterskudd. Men jul blir det uansett, og som sagt så elsker jeg denne førjulstiden. Elsker å tenne levende lys når mørket har lagt seg utenfor vinduene og å synke ned i sofaen for å se på NRKs julekalender sammen med barna. Det er dagens høydepunkt i desember! Og det er en glede å kjenne på barnas stigende forventning fremfor julehøytiden.

Selve julekvelden feirer vi i huset vårt i Drøbak. Julemiddagen består av pinnekjøtt, ribbe, koteletter, julepølse, medisterkaker, surkål, kålrotstappe, poteter og brun saus. Litt av hvert for en hver smak, men veldig mye for kokken som skal lage all maten. På formiddagen spiser vi risengrynsgrøt med mandel i, og en premie vanker til den heldige som har funnet mandelen.

I romjulen reiser vi på hytta vår i Engelsviken, der vi har late koselige dager sammen. Vi leser, spiller bingo og andre familiespill, slapper av og bare nyter å være sammen. Og innimellom alt det, skriver jeg videre på Skjærgårdsliv, der det er sol og sommer akkurat nå.

Jeg ønsker deg, kjære leser, en koselig adventstid og en riktig så fin julehøytid. Ønsker deg også alt det beste for året som kommer! God jul og godt nytt år!

Juleklem fra Jeanette.

Anne Aukland:

En tidligere tysk kollega av meg bemerket en gang undrende: «Hva er det med nordmenn og ‘Deilig er jorden’?» Det var hennes første jul i Norge, og hun oppdaget raskt hva som var vertslandets musikalske julefavoritt. Her i huset er det ‘Glade Jul’ som teller. Poden krever den i reprise morgen og kveld, og innimellom lurer jeg på om han også i voksen alder vil hjemsøkes av det samme fantasibildet som jeg ved lyden av ordene «engler daler ned i skjul»: En engel i sin skjønneste snøhvite skrud og sitrende vinger som daler pent og pyntelig ned i et rødt vedskjul. Jeg håper det. Det bildet har vært min trofaste følgesvenn i mer enn 30 juler. Det er en del av tradisjonen det også.

Ønsker mine lesere tusen julelys og en riktig høystemt jul.

Beste hilsen Anne Aukland

Else Berit Kristiansen:

Jeg syns det er vanskelig å skrive om julen. For meg er det en tid fylt av motsetninger. Takknemlighet for det livet jeg lever, går hånd i hånd med tanke for de som ikke har det godt. Nettopp dette siste kommer så mye sterkere fram når julen nærmer seg.

Da jeg vokste opp pleide jeg å sparke rundt i villastrøket på Hamar julaften, etter at kirkeklokkene hadde kalt inn til gudstjeneste. Folk hadde latt lysene stå på, og det luktet ribbe fra alle hus. Det hendte at jeg snek meg bort til et og annet vindu for å ta inn synet av julegaver og ferdig dekket bord.

Resten av ventetiden fram til middag brukte jeg til å lage engler i snøen og betrakte dompappen som mesket seg i julenekene (det var mye korn i nekene den gangen), sprengfulle av mat og lykke.

Hver og en av dere som leser bøkene mine er viktige for meg på flere måter. Siden I krig og kjærlighet … kom ut i 2007 har dere sørget for at jeg får leve i drømmen om å skrive. Men viktigst av alt er vissheten om at jeg får dele okkupasjonshistorien med så mange!

Tusen takk til dere alle, og god jul!

Hilsen Else Berit

Jorunn Johansen:

Julen er glede og harmoni. Tid for å tenke, tid for hygge. Men det beste er når minstegutt allerede i november spør om vi kan hente nissene fra loftet. Da vet jeg at tiden snart er inne. Vi forbereder oss godt, ser frem til den store dagen hvor det dufter pinnekjøtt i heimen, hvor juletreet er pyntet og det bugner av nisser i stua. Gleden og forventningene i min sønns øyne – gleden over å lytte til julemusikk, og også vite at vi første juledag reiser til Finnskogen. Da blir det romjulsdrøm i et mystisk landskap, med mye snø, aking og skigåing i fantastiske «kvikklunsj-løyper.»

Jeg ønsker dere en riktig god jul og et godt nyttår!

Hilsen Jorunn

Renate Josefsen:

Kjære leser,

Adventstida har gått fryktelig fort. Nå er den store dagen straks her. Jeg håper du har hatt fine uker frem mot jul og at du har tatt deg tid til kos og avslapping mellom alt stresset.

Juledagene skal vi tilbringe hjemme i Håkvik med store deler av familien. I romjula drar vi opp til hytta vår Mattisheimen, og blir der til over nyttår. Med dette koselige julediktet, ønsker jeg alle fredfylte juledager:

Ønsket er gammelt og ennå så ekte,
en fredelig jul vi ønsker med dette.
Sender deg en juleklem
og håper den finner frem.

Renate

Anne-Lise Boge:

Hallo, kjære lesere!

10. desember kom Morshjerte 19 ut – og dermed møtes “mine to sterke kvinner” – Mali fra Arvesynd og Maren fra Morshjerte. Utover i serien vil livet til disse to familiene veves i hverandre. Dette møtet dere nå har lest om vil få stor betydning for flere menneskers skjebne.

Jeg vet at mange reagerer på at det er lenge til neste bok i serien – og beklager det. Men min livssitausjon og helse setter visse begrensninger for arbeidsbyrden jeg klarer. Men IKKE for arbeidslysten og kreativiteten! Jeg har en lang, spennende historie ferdig i hodet om hvordan det går med “menneskene mine” – både de fra Arvesynd og de fra Morshjerte. Så jeg håper dere kan ha tålmodighet med meg – så kommer det mer.

Takk til dere for mange hyggelige tilbakemeldinger, for støtte og oppmuntring og sterkt engasjement! Og takk for at dere leser de to seriene mine.

Ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt år.

Julehilsen fra Anne-Lise

Jane Mysen:

Kjære leser,

For hver dag som går, kommer julen nærmere. Noen klager over strevet, mens andre gleder seg.

Jeg hører til i den sistnevnte gruppen, og ser lengselsfullt frem mot julehøytiden. Denne julen har jeg planlagt å ta fri fra skrivingen i noen dager og bare hygge meg med slekt og venner. Jeg skal være hjemme på Hadeland, og uansett hvor du tilbringer dine juledager, ønsker jeg deg en koselig og fredfylt tid, som også gir mulighet til å komme seg mer ut eller å lese en god bok.

Høytidsstemte tanker fra Jane

Anne Marie Meyer:

Kjære lesere,

Nå er vi inne i årets hyggeligste høytid. Jeg er glad i julen, det er en tid på året der jeg gir meg selv rom til ettertanke og hvile.

Takk til dere som leser min serie, og jeg håper dere vil fortsette og følge meg inn i det nye året.

Jeg ønsker alle en god jul.

Julehilsener fra Anne Marie