Planer om å lage julekaker i helgen? Da kan vi anbefale deg May Lis Ruus deilige konfektkaker!
Tekst: May Lis Ruus
Denne «hemmelige» familieoppskriften fikk jeg for 25 år siden av Turid Reistad, og lovet på tro og ære at jeg skulle holde den for meg selv. Jeg har bakt dem hver jul siden, og delt baksten med familie og kollegaer, men ikke oppskriften. Men nå fikk jeg lov å dele den likevel. Turid leser Nattmannens datter og var også med på byvandring.
Disse julekakene er myke inni og sprø utenpå. De er farlig gode, faktisk nesten helsefremmende. For siden man ikke klarer å stoppe å smake på de nystekte kakene, kan man lett føle for å ta seg en treningsøkt etterpå.
Konfektkaker
200 g margarin
150 g sukker
150 g brunt sukker
2 egg
275 g hvetemel
1 ts bakepulver
50 g hakkede mandler
1 plate (100 g) hakket kokesjokolade
Smeltet margarin og begge sukkertypene røres, og eggene tilsettes ett og ett.
Mel og bakepulver siktes oppi. Mandler og kokesjokolade tilsettes.
Settes med to teskjeer på bakepapir. Ikke for tett, de flyter utover.
200°C i 10 minutter (7-8 min. i varmluftsovn).
Det blir 4-5 brett med 16 stk på hvert.