Jul = kaketid, og hva passer vel bedre enn å prøve en ny oppskrift?
Forfatteren av Fossefall, Jorunn Johansen, har oppskriften på en supergod Pavlova-kake! Flott til både gjester og som kos på en helt alminnelig hverdag!
Ingredienser
Marengsbunn
6 romtempererte eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
2 ts maisennamel
1 ts vaniljesukker
Fyll til Pavlova
3 dl TINE Kremfløte
5 dl Piano Vaniljekrem (1 pk)
2 ss. sukker
3 ss. sitronsaft (kan sløyfes)
Pynt til Pavlova
300 g bær f. eks. jordbær eller bringebær og blåbær
2 ss. revet kokesjokolade, gjerne hvit.
Tips
1: Varier kremen på Pavlova etter ditt eget ønske. I denne oppskriften bruker vi blanding av vanilje- og vanlig krem, men du må gjerne bruke kun vispet krem, gjerne smakt til med litt sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig romkrem.
2: Pavlova-kake smaker også godt servert med annen frukt og bær, som kiwi, pasjonsfrukt, ferskenbiter, pære eller ananas.
Slik gjør du
1: Sett stekeovnen på 250 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca 26 cm midt på bakepapiret.
Marengsbunn
2: Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen.
3: Senk temperaturen i stekeovnen 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60-70 minutter.
4: Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
Ved servering
5: Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes med den ferdige vaniljekremen. Smak til med litt sitron hvis ønskelig.
6: Ha på rikelig med ferske bær. Dryss over litt høvlet hvit sjokolade og pynt gjerne med noen blader med sitronmelisse eller mynte.