Pavlova – Jorunns drøm av en festkake

Jul = kaketid, og hva passer vel bedre enn å prøve en ny oppskrift?

Forfatteren av Fossefall, Jorunn Johansen, har oppskriften på en supergod Pavlova-kake! Flott til både gjester og som kos på en helt alminnelig hverdag!

Ingredienser

Marengsbunn
6  romtempererte eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
2 ts maisennamel
1 ts vaniljesukker

Fyll til Pavlova
3 dl TINE Kremfløte
5 dl Piano Vaniljekrem (1 pk)
2 ss. sukker
3 ss. sitronsaft (kan sløyfes)

Pynt til Pavlova
300 g bær f. eks. jordbær eller bringebær og blåbær
2 ss. revet kokesjokolade, gjerne hvit.

Tips

1: Varier kremen på Pavlova etter ditt eget ønske. I denne oppskriften bruker vi blanding av vanilje- og vanlig krem, men du må gjerne bruke kun vispet krem, gjerne smakt til med litt sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig romkrem.

2: Pavlova-kake smaker også godt servert med annen frukt og bær, som kiwi, pasjonsfrukt, ferskenbiter, pære eller ananas.

Slik gjør du

1: Sett stekeovnen på 250 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca 26 cm midt på bakepapiret.

Marengsbunn

2: Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen.

3: Senk temperaturen i stekeovnen 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60-70 minutter.

4: Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

Ved servering

5: Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes med den ferdige vaniljekremen. Smak til med litt sitron hvis ønskelig.

6: Ha på rikelig med ferske bær. Dryss over litt høvlet hvit sjokolade og pynt gjerne med noen blader med sitronmelisse eller mynte.

Her har Jorunn brukt både ananas, blåbær, kiwi og bringebær. Nydelig!