Månedens leser i desember

Vi har nå trukket månedens leser for desember, og den heldige er Heidi Ulvberget fra Elverum. Gratulerer, Heidi!

Heidi leser Sønnavind, I krig og kjærlighet, Annas skjebne, Alvestad, Skjærgårdsliv, Flammedans, Storgårdsfolk, Livets lenker, Påfuglhuset, Fossefall, Livsarven, Polarnetter, Sagaen om Sunniva, Novemberbarn og Østenfor sol.

– Den første serien jeg leste var Arvesynd. Den gjorde noe med leselysten min. Siden har det ballet seg på med mange serier. Min mor, Else Marie, leser like mange serier som meg, og vi bytter bøker jevnt. Hun leste heller ikke bøker før vi oppdaget seriene, forteller Heidi.

Heidi liker serieromaner fordi de er lett fordøyelige og gir masse underholding. Hun leser de fleste bøkene på sengekanten, og forventningene til neste bok er store.

– Serieforfatterne er veldig gode, og de må ikke undervurderes på noen måte. Bra fortellinger . Ekte og jordnært. Så takk til dere som sitter og skriver disse utrolige fine historiene til oss!

– Den forfatteren jeg har satt høyest er Else Berit Kristiansen. Jeg synes det er artig at serien hennes foregår her hvor jeg bor. Hun har lært meg om hvordan krigen var for familier i bygdenorge, og har gitt meg innsikt i hvorfor noen storgårdsfolk ble nazister. Den måten hun skriver på gjør at du føler at du er til stede i krigsårene. Helt utrolig. Redsel, frykt, glede. Alt på en gang. Skulle ønske den ikke tok slutt.

– Sønnavind og Flammedans har også gjort sterkt inntrykk. Jeg liker best de seriene der man kan føle at dette har skjedd. Jeg har alltid likt historier fra våre forfedre, og er ikke i tvil om at forfatterne har gjort en stor jobb med å sette seg inn i historiene – de er veldig troverdige.

Som Månedens leser får Silje en hilsen fra favorittforfatteren sin, Else Berit Kristiansen, og en bokpakke.

Vil du bli månedens leser? Hver måned trekker vi ut en heldig leser som får en tykk bokpakke og en signert hilsen fra sin favorittforfatter. Send en e-post med navn og adresse til norskeserier@cappelendamm.no. Skriv noen linjer om hvilke serier du leser fra NorskeSerier, og merk e-posten med «månedens leser».

Har du allerede sendt inn en nominasjon til oss? Da trenger du ikke å sende en ny mail! Vi trekker månedens leser blant alle nominasjonene som har kommet inn, uavhengig av når!