Anne Maries favorittbok

Hvilke bøker liker forfattere å lese? Vi har spurt serieforfatterne våre om de kan fortelle deg litt om sin favorittbok – kanskje du får noen gode lesetips? Denne uken har vi snakket med forfatteren av Odelsjenta, Anne Marie Meyer.

Tekst: Anne Marie Meyer

Jeg har mange favoritter fra litteraturens verden og det gjør det vanskelig å trekke frem en enkelt bok, men Herbjørg Vassmos romaner om kvinner i et barskt og ofte ugjestmildt nordnorsk miljø har alltid gjort sterkt inntrykk på  meg. Den første boken jeg leste av Herbjørg Vassmo var romanen Dinas bok.

Dina er en sterk kvinneskikkelse fra 1800-tallet. En fryktelig hendelse fra hennes tidlige barndom skal komme til å forfølge henne hele livet og gjøre henne til et merkverdig og på mange måter farlig og utsatt menneske. Romanen tar opp temaer som skyld og svik, sorg og ufattelig lidelse, men også den vanskelige kjærligheten som kan rive hjertet og sjelen i stykker.

Selv om samfunnet har forandret seg mye fra Dinas tid er dette temaer som også er aktuelle i vår moderne tid. Romanen er en sterk skildring av hvordan livet former oss og gjør oss til de vi er, og hvordan fortiden påvirker de valg vi tar.

Dette er en bok jeg gjerne leser om igjen, i skinnet fra stearinlys og et glass vin til. God bok.

God helg ønskes deg av Anne Marie!

Dinas bok av Herbjørg Vassmo får du kjøpt i NorskeSeriers nettbokhandel.