I dag er det Årringers dag!

Hurra! I dag feirer vi lanseringen av Yvonne Andersens nye romanserie – Årringer

Yvonne har skrevet en lun og romantisk serie, og Elvekongen er navnet på første bok! Her blir vi bedre kjent med Silja, eneste barn av sagbrukseier Arvid Olafsen.

– Denne gangen vil jeg ta deg med tilbake til en tid da det fantes et yrke som i dag ikke lenger eksisterer: tømmerfløting. Årringer er fortellingen om en ung kvinnes kamp for å bli anerkjent i et mannsdominert yrke. Året er 1907, og stedet er de store grenseskogene i øst hvor jeg selv har vokst opp, forteller Yvonne.

– Tenk deg om du, tjueen år og ugift kvinne i året 1907, før kvinnene fikk stemmerett her i landet, hadde valget mellom å gifte deg med den mannen din far pekte ut for deg, eller å ta over et sagbruk på en røff og hardbarket mannsdominert arena? Se for deg at du tidlig bestemte deg for at om du skulle gifte deg, så skulle det ikke bli med en fattig skogsarbeider, og i hvert fall ikke med en tømmerfløter. Og så er det nettopp en knakende kjekk fløterslusk med sluskehatten på snei og freidig blunk i blikket, som kommer rekende elvelangs inn i livet ditt og tar deg med storm.

– Ja, hva gjør du? Les Årringer og finn ut hva hovedpersonen, Silja, gjør. Jeg håper dere lesere vil la dere favne av denne historien og bli like glad i den som i Novemberbarn!