Christins favorittbøker

Hvilke bøker liker forfattere å lese? Vi har spurt serieforfatterne våre om de kan fortelle deg litt om sin favorittbok – kanskje du får noen gode lesetips? Denne uken har vi snakket med forfatteren av Livets lenker!

Tekst: Christin Grilstad Prøis

Det finnes ikke noe bedre enn en lat søndag på sofaen med pledd og en god bok. “Å ha en god bok er like deilig som å ha en god venn”, pleier jeg å si i møte med skoleelever når jeg er på forfatterbesøk. Men hva er en god bok? Nei, det blir vel som smaken og baken, men her kommer i alle fall fem av mine favoritter; bøker som har gitt meg så stor leseglede at jeg knapt har klart å legge dem fra meg.

Afrodites basseng av Gert Nygårdshaug
En frodig roman om dommedag og en verden på randen av sammenbrudd.

Historien om Pi av Yann Martel
En magisk historie om å overleve. Fantastisk fortellerkunst.

Stolpesnø av Marit Reiersgård
Kløktig debutantkrim. I tillegg til et godt plott, skildres mellommenneskelige aspekter og følelser knakende godt.

Siderhusreglene av John Irving
Det er vanskelig å velge en Irvingbok, for jeg digger alt han har skrevet. Liker du Siderhusreglene, har du derfor mye godt i vente. Owen Meany, Garps bok, Den fjerde hånden, er også store favoritter. Irving skriver om skakkjørte personer og underlige familieliv med bisarre hemmeligheter. Bøkene drives fremover av forunderlige hendelser. Irvings bøker er som egne univers, som likevel er forunderlig kjent.

Veien av Cormac McCarthy
En gripende historie om en far og en sønn som er på vandring i en ødelagt verden der kampen for overlevelse, mat og ly står i fokus og forholdet mellom far og sønn skildres på en betagende måte.