Hetebølge ga navn til Else Berits serie

Hvorfor heter seriene det de heter? Hvorfor heter for eksempel serien til Else Berit I krig og kjærlighet …? Det får du svaret på her!

Tekst: Else Berit Kristiansen

Det var høsten 2006. Min datter og jeg dro fra Marokko der det var så varmt at vi gledet oss til Malaga, og litt kjøligere temperatur. Trodde vi. Da vi landet og steg ut av flyet, var det som å møte en vegg av hete. 47 varmegrader. I skyggen, vel å merke.

Fra flyplassen tok vi tog til min datters bosted. Det ble en utholdenhetstest av de sjeldne. Bokstavelig talt som å sitte i badstu med klær på. Det var 800 meter fra togstasjonen
til min datters leilighet. Asfalten kokte under føttene våre, og vi gikk langs en gate der det krydde av små restauranter. Det ble en dyr spasertur. Vi stoppet fem ganger på grunn av et
fristende skilt: Aircondition inside! Slik fikk vi kjølt oss ned noen minutter ved å kjøpe en flaske vann hver til 3 euro stykket.

Da vi endelig nådde leiligheten, hadde vi dusjen som vi brukte flittig de neste to døgnene. Og midt oppi dette ønsket forlaget å finne en tittel til den nye serien min. Jeg lå pesende av
svette i en sofa og brainstormet på nett med redaktøren min. (Uten at den «stormen» hjalp det minste på heten.)

Dette pågikk i to dager. Vi startet med skogen i Trysil og fant på en rekke navn knyttet til skog som alle ble forkastet. Deretter gikk vi over til å spinne rundt Kristins navn og noe som hadde med krig å gjøre.

Ingen av forslagene fant sin rettmessige plass i magen, så jeg gikk og stilte meg under kalddusjen. Jeg hadde akkurat fått igjen normaltemperatur i kroppen, da lynet slo ned. I krig og kjærlighet …! Med tre prikker til slutt!

Jeg styrtet ut igjen av dusjen og kastet meg over datamaskinen. Den satt i sikringsboksen!

Og slik gikk det til at historien om Kristin fikk sin tittel.