I dag er det Amanda og Ellinors dag!

Hurra! I dag har dagen vi har ventet på og gledet oss til lenge endelig kommet. Første bok i Nye Horisonter er i salg! Dette er Ellinors syvende serie, og med den setter hun faktisk norgesrekord! Ingen annen forfatter har skrevet så mange serier som Ellinor.

Nye horisonter er både grensesprengende og dramatisk. Serien er basert på to sanne historier om to sterke kvinneskjebner. Begge kvinnene levde ute ved vår værharde kyst, i fattigdom, og begge kjempet for tilværelsen.

– Historien om den ene kvinnen fant jeg i en gammel bok som lå på en kafé i Longyearbyen. Hun hadde vokst opp under harde kår ute ved kysten, men takket være egne initiativ og stort mot klarte hun å skape et ganske eventyrlig liv. Den andre kvinneskjebnen fikk jeg nærmest lagt i fanget på meg da en av mine venner fra Helgeland fortalte sin families bakgrunnshistorie. Også den handlet om slit, fattigdom og en nesten umenneskelig dramatikk. Historien var slik at jeg trodde den hørte hjemme på slutten av 1800-tallet eller begynnelsen av 1900-tallet, men slektsheftet viste at dette skjedde så sent som i de harde 30-årene. Jeg skjønte straks at jeg, ved å bruke min forfatteriske frihet, måtte bygge videre på disse historiene. Dette var historier som burde fortelles, og jeg flettet skjebnene inn i hverandre, forteller Ellinor.

I Ellinors nye serie møter vi Amanda fra Lade i Trondheim. Amanda er eldste datter og arving til Eikelund herregård, og er opprørsk og går på tvers av sine konservative foreldres ønsker og planer for fremtiden. Stadige konfrontasjoner gjør at de vil ha henne gift snarest mulig, men Amanda vil noe annet. Da hun ytrer ønske om å flytte hjemmefra, truer faren med å gjøre henne arveløs.

Du kan nå bestille første bok i serien helt gratis og uforpliktende på våre nettsider! Klikk her for å bestille.

GRATULERER MED DEN NYE SERIEN, ELLINOR!