Renates favorittbok

Hvilke bøker liker forfattere å lese? Vi har spurt serieforfatterne våre om de kan fortelle deg litt om sin favorittbok – kanskje du får noen gode lesetips? Denne uken har vi snakket med forfatteren av Stina Saga!

Tekst: Renate Josefsen

Det finnes så veldig mange gode bøker der ute, men skal jeg trekke frem ei, må det være Skyld av Lillian Wirak Skow.

Det er et halvt år siden jeg leste boken, men likevel sitter den fortsatt i meg. Forfatteren har fantastiske natur- og miljøskildringer. Hun skriver poetisk og vakkert, noe som gjorde slektssagaen til en nytelse å lese.

Romanen starter på slutten av 1850-årene på Virek i Ofoten. Her møter vi Andreas som er på tur over fjorden for å fri til Lisbeth – ei ung enke som sitter igjen med barn og et lite småbruk. Vi følger familien gjennom det daglige slitet i trange kår. Gjennom sorg og gleder, sommerens jordbruk og vinterens lofotfiske.

Siste halvdel av boken er viet til Helmer, Andreas og Lisbeths sønn. Han forlater Nord-Norge med en tung samvittighetsbør i bagasjen, og reiser til Drammen og Christiania hvor han starter et nytt liv. Men heller ikke her blir livet hans som han hadde ønsket og sett for seg …

God bok!