Kjære Elisabeth, takk for Maria!

Det er nok mange bokelskere som har gode minner rundt Maria av Svaneberg, nå som Siste reise er i salg. Vi sender noen takknemlighetens tanker til Elisabeth Hammer, som har fortalt oss denne Jane Austen-aktige historien fra Vestfold.

Maria har noe særdeles ihuga og trofaste lesere, som sikkert kobler ulike opplevelser i livet sitt til Maria av Svaneberg. Selv husker jeg veldig godt scenen i første bok, hvor Maria ligger på en klippe over stranden, ser noen skumle menn gjøre uforklarlige ting på stranden, mens Maria er redd for på bli oppdaget som spion.

Og jeg husker lanseringsdagen på bryggen i Tønsberg sommeren 2011, hvor Elisabeth fortalte om seg selv og sin Maria under trærne i bakhagen til en restaurant, mens vi andre drakk musserende vin og koste oss. Etterpå hadde forfatter, illustratør, forlags- og filmfolk en flott stund i familien Bjørnebys båt, mens regnet laget lette lyder mot presenningen vi trakk over oss.

Elisabeths historie om Maria har også brakt oss noen minneverdige bilder og bokomslag. Sjelden har vel forsidene på en serie klart å fange stemningen, kjærligheten, spenningen slik som Kjetil Nystuens illustrasjoner har gjort med Maria av Svaneberg.

Nå er altså siste bok om Maria av Svanberg ute i noen tusen butikker over hele landet. Hvis du har gått glipp av hele serien, eller noen av bøkene om Maria av Svaneberg, er de fortsatt på få tak i fra forlaget. Og hele serien fins også som ebok. Hos Digitalbok.no, som er mestere i å selge norske serier til lesing på lesebrett og iPad, er Maria av Svaneberg den serien som har flest nedlastinger. Maria har tydeligvis et spesielt grep om dem som bruker moderne teknologi for å lese om gamle dager.

Takk for hele reisen med Maria, Elisabeth! Og takk for at du fortsetter å skrive, men det er en annen historie…

Maria av Svaneberg 16, Siste reise, er i salg i dagligvare og kiosk fra 4. mars til 14. april. I tillegg får du den på NorskeSeriers nettsider. Få den med deg!

Tomas Algard, forlagssjef

Illustratør Kjetil Nystuen og Elisabeth Hammer på lanseringen av Maria av Svaneberg
Det var kø for å Elisabeths signatur i den første boken i serien, "Stemmer i natten".
0 kommentar(er).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *