Verdens beste ostekake

Med våren våkner jeg opp fra vinterdvalen, gusten og blek og myser mot sola. Hvem skulle ikke ønske å ta en etterlengtet tur til et sted, kanskje ved Middelhavet, hvor man kan henge opp hengekøye i to sitrontrær?

Tekst: Yvonne Andersen, forfatteren av Årringer

Men har man ikke anledning til å reise på påsketur, kan man kose seg i solveggen (i hvert fall håpe på sol) med masse appelsiner. Og så kan man lage noe virkelig godt å skjemme seg bort med. En drøm av en ostekake som smaker himmelsk friskt av sitroner og appelsiner. Og det beste av alt: Den trenger ingen steking. Så her kan man bare lene seg tilbake i solveggen eller i hengekøya uten å være redd for at kaken skal eksplodere i ovnen.

Her er oppskriften på verdens beste ostekake:

225 g Digestive-kjeks
150 g smør(margarin)
1pk sitrongele
1pk appelsingele
225 g philadelfiaost, naturell
1 ts vaniljesukker
120 g melis
3 dl kremfløte
1 boks lett-rømme

Knus kjeksen i en bakebolle og smelt smør.
Bland sammen og legg massen i bunnen av en rund kakeform(26 cm).
Sett i kjøleskapet en stund til bunnen blir hard, det tar ikke lang tid.
Lag sitrongele med 2.5 dl vann, altså halvparten av det som står på pakken og avkjøl til den begynner å tykne.
Rør osten myk, tilsett melis, vaniljesukker, rømme og til slutt den flytende sitrongeleen.
Visp fløten til krem og ha den i massen.
Hell alt over i kakeformen og sett i kjøleskapet.
Lag appelsingele og la den bli helt kald, til den nesten begynner å stivne og hell den over ostemassen når den har blitt fast og fin. Sett tilbake i kjøleskapet. Når appelsingeleen er stiv, er kakedrømmen ferdig.

Da er det bare å kose seg i vårsola med en velfortjent kaloribombe!

Sitronklem fra Yvonne