200 bøker fra Frids hånd

I går var en stor merkedag for Frid Ingulstad og hennes forfatterskap. Sønnavind 61 er Frids bok nummer 200, og det måtte selvfølgelig markeres på skikkelig vis!

I Cappelen Damms festsal var nærmere 100 mennesker samlet for å feire en av Norges aller mest populære forfattere. Venner, familie, støttespillere, presse, lesere, forlagsfolk og konsulenter hadde alle satt av kvelden for å feire at Frids bok nummer 200 var i salg. God mat og god musikk stod på programmet, og det ble holdt masse flotte taler til en flott forfatter. Frid fortalte også om sitt lange liv som forfatter, og hun takket utallige mennesker som har inspirert henne opp gjennom årene, først og fremst alle leserne sine.

Når ankeret faller
Vi hadde tenkt mye på hva vi kunne gi Frid i gave på den store dagen. Av alle de 201 bøkene Frid har skrevet, er det ett manus som aldri er blitt utgitt. Og det ønsket vi å gjøre noe med! Som 22-åring skrev Frid sitt aller første bokmanus, som hun sendte inn til et forlag i håp om utgivelse. Manuset ble sendt tilbake til Frid med et hyggelig refusjonsbrev, og siden har det ligget nedstøvet i en skuff på Nordstrand i Oslo. Under påskudd av at vi ønsket å lese manuset, fikk vi Frid til å sende oss de gulnede, maskinskrevne sidene. Vi sendte det så rett til trykkeriet og laget et bokomslag med bilder fra selvbiografien hennes. På festen i går fikk Frid overrakt 10 eksklusive eksemplarer av sin første bok, og nå kan vi endelig si at alle Frids bøker har blitt trykket! 🙂

Tusen takk for alle de flotte leseopplevelsene du har gitt oss, Frid!

Frid med noen av mange støttespillerne og leserne sine
Et lite utvalg av Frids mange, mange bøker
Frid og Sigrunn Stedal, en trofast leser gjennom mange år
Fullt lokale!
Frid og forlagssjef Tomas med Frids aller første bok, som nå endelig er trykket.
Frid med alle Sønnavinds redaktører gjennom tidene – Oda, Anne og Bjørg.
Frid får overrakt et flott maleri av Akerselva under vann fra Marit Tømmerås.
Frids ektemann, Arnulf, forteller om hvordan det er å bo med en forfatter.