Frids favorittbok

Hvilke bøker liker forfattere å lese? Vi har spurt serieforfatterne våre om de kan fortelle deg litt om sin favorittbok – kanskje du får noen gode lesetips? Denne uken har vi snakket med forfatteren av Sønnavind!

Tekst: Frid Ingulstad

Min favorittbok er «Himmelbrev, dikt til lindring i sorgen»,  samlet av Eline L’Abée-Lund. Her finner du vakre dikt av blant andre André Bjerke, Dagny Tande Lid, Halldis Moren Vesaas og Torbjørn Hertel-Aas.

Tittelen forteller hva boken handler om.  De som har opplevd sorg, vil kjenne seg igjen.

Antakelig vil ikke alle som leser den velge det samme diktet som sin favoritt, for noen passer det ene, for andre et annet. Noen diktere klarer å uttrykke alt som skal sies med få ord, i andre dikt er det klangen i poesien som virker sterkest. Det er en bok du aldri blir ferdig med, men kan ta frem og lese om igjen når du føler behov for det.