May Lis’ favorittrett

Lurer du på hva du skal ha til middag i dag? Forfatteren av Nattmannens datter er neste forfatter ut i spalten  Min favorittrett. Her deler forfatterne sine aller beste oppskrifter med deg.

Tekst: May Lis Ruus

Jeg lager ofte wok med de grønnsakene jeg har, og favoritten er med kikerter. Det er raskt, enkelt og sunt.

Kikerter er en av de sunneste grønnsakene som finnes, og kan brukes istedet for ris, pasta og poteter. De er rik på proteiner, og er dermed mettende og gir et jevnt blodsukker. I tillegg har de mye antioksidanter, fiber, folat og jern. Jeg pleier å kjøpe ferdige kikerter på kartong eller på boks (også kalt garbanzo beans).

Kikertwok:

• Hell litt valnøttolje (f.eks. 2-3 ss) i en wokpanne eller vanlig stekepanne. Tilsett evt. litt grovkornet salt, chilikrydder, paprikakrydder eller annet krydder etter smak.

• Skjær opp en paprika og en rødløk i passe store biter og legg i oljen. La det gjerne stå og marinere litt så oljen trekker seg inn i grønnsakene.

• Tilsett kikerter etter ønsket mengde.

• Strø over sesamfrø eller ønsket krydder, og til slutt litt røstede pinjekjerner. Legg gjerne på litt friske basilikumblader som pynt og ekstra smak.

For folk flest som ikke er vegetarianere som meg, kan man tilsette strimlet kyllingfilet eller svinekjøtt. Selv pleier jeg å ha fullkornpasta til. Saus bruker jeg ikke så ofte på dette, for grønnsakene smaker godt i seg selv.

God middag!