Anne-Lises dag

Hvordan ser en vanlig dag ut for en serieforfatter? På lørdag ble forfatteren av Morshjerte og Arvesynd, Anne-Lise Boge, intervjuet i VG-spalten «Min dag». Her kan du lese intervjuet i sin helhet:

– Hvordan pleier dagen din å starte?

– Dagen starter med en lang,  glovarm dusj for å få i gang stive og umedgjørlige ledd. Ser ut som en kokt hummer etterpå, men da er jeg klar for dagens eventuelle c-momenter. Så et knekkebrød, kaffekruset og avisen, sier Anne-Lise Boge.

– Hvem er den første du sier hei til?

– Det er ikke lenger noen å si hei til, men jeg er blitt veldig god på å snakke med meg selv! Så det blir et «hei» til hun jeg ser i baderomsspeilet da.

– Hva tenker du mest på i lunsjpausen?

– Det er blitt dårlig med lunsj og! Vanligvis blir det et eple eller en youghurt foran pc,n. Om ikke noen hyggelige mennesker har invitert på lunsj på Bibliotekbaren da. Da blir det Cæsarsalat, og den er god!

– Hvem har du mest kontakt med i løpet av arbeidsdagen?

– Det er nok min datter. Henne har jeg daglig kontakt med – takk Gud for døtre! Sønner er forresten ikke av veien, de heller. I alle fall ikke min!

– Hvordan er dine middagsrutiner?

– De er blitt omtrent like dårlige som lunsjrutinene. Så det blir litt etter innfallsmetoden – både hva tidspunkt og «innhold» gjelder. Jeg må gjøre noe med det der. Men jeg er flink innimellom, koker potet og greier. Og kommer det noen for å spise hos meg, blir det god middag. For jeg kan lage mat.

– Hva bruker du tiden om kveldene til?

– Jeg ser en del TV. Nyheter og debattprogrammer. Følger noen bra serier også. Og så er det hyggelig med familie eller venner som kommer innom, eller som ber meg komme innom. Jeg bruker en del tid på å «betjene» fansiden jeg har på Facebook.

– … og hva er ikke dagen helt den samme uten?

– Den lange, glovarme morgendusjen og en knallbra bok etter jeg har lagt meg. Gjerne med musikk på øret, sier Boge.