Lucie, Elise og Bastian er de snilleste!

Snill, godhjertet, omtenksom, lyttende, vennlig, hjelpsom og raus ….

Det finnes tonnevis av fine adjektiver vi kan bruke på personene i serieromanene våre. Noen personer blir vi imidlertid ekstra glade i, og derfor inviterte vi deg til en uoffisiell kåring: Hvem er de snilleste personene i serieromanene vi utgir?

Vi fikk inn hele 65 forslag, og nå er stemmene talt opp!

Her er de tre personene dere synes er aller snillest:

1. Lucie fra Nattmannens datter

2. Elise fra Sønnavind

 3. Bastian fra Novemberbarn

Hva er det med Lucie?
Vi spurte forfatteren av Nattmannens datter, May Lis Ruus, om hvorfor hun tror Lucie vant kåringen.

– Jeg tror Lucie vant fordi det er lett å få sympati med henne. Selv om hun lever under vanskelige kår på Manufakturhuset, er hun raskt ute med å hjelpe andre. Hun lar seg ikke knekke av motgang, tvert i mot finner hun lyspunkter, forteller May Lis.

Som en av de eldste har Lucie stor omsorg for dem som er yngre enn henne. Hun gjør de riktige tingene, fordi hun har rettferdighetssans og ansvarsfølelse.

– Hun er et barn av sin tid, der en ung, fattig og slektsløs kvinne ikke har så mye hun skulle ha sagt uten at det får konsekvenser. Likevel står Lucie opp for urett, til tross for de følger det kan få. Som for eksempel da hun tok venninnens piskestraff i bok 1, og da hun ga brød til skjøgen i gapestokken i bok 3, sier May Lis.

– Men hvordan ble Lucie så snill, May Lis?

– Lucie er snill fordi hun har opplevd godhet i sine første år, sammen med en kjærlig og beskyttende far. Foreldre og foresatte, og alle som hadde med barn å gjøre, var lovpålagt å tukte barna slik at de skulle bli gode, gudfryktige mennesker. Men Lucie har ikke vokst opp med den frykten, for faren tuktet henne ikke. Det viderefører hun til dem rundt seg.

Vi gratulerer Lucie, Elise og Bastian med topplasseringene i vår uoffisielle kåring. 🙂