Sommerhilsen fra Synnøve

Sussi nyter sommeren

Sommer er for meg farger. Lyseblå kvelder, gule dager, og skogen med alle sine nyanser av grønt som innbyr til vandringer med fuglesang i øret og markblomster for øyet, til små gåtefulle tjern der rådyrene drikker i tidlige morgentimer.

Bysommer med asfalt under bena og et mangfold av mennesker i alle farger og varianter, er også verdt å få med seg. Det er alltid hyggelig å rusle fjordstien fra Operaen til Tjuvholmen.

Denne sommeren skal jeg tilbringe hjemme i Oslo, med nærhet både til skogen og byen. Jeg er i gang med et nytt skriveprosjekt, og kan gi dere noen små hint allerede nå: samtid og spenning.

Sommer er også regn, som mykt og stille lokker frem leselysten. Die Wand fra 1963, i norsk oversettelse 1994: Veggen av Marlen Haushofer (1920-1970) er en bok jeg gjerne leser om igjen. Den handler om en kvinne på hyttetur i fjellet, som en morgen oppdager at det har vokst frem en uendelig glassvegg som skiller henne fra resten av verden. Utenfor veggen er alt dødt, og hun må prøve å tilpasse seg livet sammen med hunden Luchs og en villkatt. Skildringen av dyr og menneske som samarbeider for å overleve, er mesterlig.

Franz Josef i hagen

A streeet cat named Bob av James Bowen fra 2012, i norsk oversettelse 2013: En gatekatt ved navn Bob, kan også anbefales. Fortellingen om den narkomane gatesangeren, James, og den kloke og oppfinnsomme katten, Bob, byr på både sorger og gleder. Moralen er at man aldri må undervurdere en katt!

Gode sommerønsker fra Synnøve Eriksen!

Og til slutt: Lille Jacques