Serieroman på scenen

Hvis du elsker serieromaner, vil du sikkert også like historiske spel! Og har du lyst til å oppleve et, bør du ta deg en tur til Svelvik/Vestfold i slutten av august og få med deg spelet Den Gode Hensigt, med Marianne Krogness som den driftige jomfru Barbara, Karl Sundby som den selvgode kongelige overtollbetjenten, samt 80 øvrige aktører i et drama fra det år 1811!

Norge rundt, sommeren igjennom, settes det opp historiske spel. Når jeg ikke skriver Livets lenker, dreier veldig mye i min hverdag seg om spel. Jeg står bak manus og musikk til Den Gode Hensigt og er styreleder for foreningen som produserer spelet.

Den Gode Hensigts handling er som tatt rett ut av en serieroman. Året er 1811. Napoleonskrigen herjer i Europa og i Norge får folk føle krigens harde kår, blant annet grunnet englendernes handelsblokade. Historisk riktig, kommer det i spelet 100 bondesoldater til Svelvigen for å betjene et kanonbatteri, men siden det aldri kom til kamphandlinger i Svelvigen, fikk soldatene gode dager i byen.

DGH 2012 soldater

DGH 2012 barna i Svelvigen

DGH 2012 Anna og LarsDet står ikke så mye i Svelviks historie om krigsårene, men det står at bondesoldatene etterlot seg et og annet uønsket børn. Denne setningen satte fantasien i sving da manus skulle skrives. Jeg så for meg 1800-tallets armod og nød, men også lystighet, dans og moro, siden mennesket har en genuin evne til å finne frem latteren, selv når det stormer som verst. Derfor handler ikke Den Gode Hensigt kun om fattigdom og nød, men også om sterke kvinner som tar rev i seila, det handler om kjærlighet og mye mer, og til tross for krig og uår er Den Gode Hensigt et lystspill med masse humor. Svelvigen har nemlig en lensmann som helst ikke vil arrestere noen, en vertshuseier som forsøker å selge smuglebrennevin til selveste overtollbetjenten og en giftesyk husholderske som går sine egen veier.

Så om du tar turen til Svelvik 28. – 31. august, får du levendegjort på scenen et stykke historie pakket inn i en humoristisk setting i lystspillet Den Gode Hensigt.

Velkommen skal du være!

Billetter kjøpes på www.billettservice.no Se også www.dengodehensigt.no.

DGH 2012 Mathiesen og Barbara