Byvandring i nattmannens fotspor

Til tross for enorme trafikkproblemer i hele Bergen, som førte til at jeg ikke rakk boksigneringen, ble det en vellykket byvandring i strålende sol for over 400 mennesker.

1. nattmannen og barna foto Janneche Strønen
Nattmannen og barnelemmene (Foto: Janneche Strønen)

Heldigvis rakk både omviser, nattmannen og barnelemmene frem i tide, og byvandringen startet presis.

2.barn domkirken -foto Vibeke Seldal Kristiansen
Barnelemmer som sang i Domkirken (Foto: Vibeke Seldal Kristiansen)
3. folk-MLR
Over 400 mennesker kom på byvandringen i nattmannens fotspor (Foto: May Lis Ruus)

Lokalhistoriker Tryggve Fett loset oss gjennom de forskjellige stedene som er omtalt i Nattmannens datter-bøkene, og det er alltid artig å høre ham fortelle med innlevelse og humor.

4. lepramuseet
Omviser Tryggve Fett (Foto: Hilde Fylkesnes) og Pernille Sjølett Hansen (Foto Åse Sletten)

Det ble også et musikalsk innslag. Pernille Sjølett Hansen, som har skrevet en sang som er inspirert av Nattmannens datter, fremførte den på plassen til Sankt Jacobs Hospital.

5. nattmannen-kirkegård
Nattmannens monolog (Foto: Åse Sletten og Vibeke Seldal Kristiansen)

På kirkegården fikk vi se skuespiller Gard Frostad Knudstad som fortalte om hvordan det er å være nattmann. Det var ikke helt uten dramatikk. Mens Gard ventet på stikkordet for når han skulle komme frem, ble han tatt for å være en av byens løse fugler og bedt om å fjerne seg. Det ordnet seg heldigvis. Nattmannen er fryktet også I 2013.

6. fruer-MLR
Fire venninner hadde kledd seg ut som Magdelone, husmor Halland, matmor Klara og forstanderfru Galle (Foto: Anne-May Telstø Bueide)

Noen damer hadde kledd seg ut som karakterer fra bøkene, og vakte stor begeistring blant byvandrerne. Fruentimmerne var så greie at de hoppet over et stopp og gikk inn på et aldershjem og sang for de eldre.

bilde
På Manufakturhuset. (Foto: Janneche Strønen)
bilde2
Nattmannens monolog. Lucie 12 år bak ham. (Foto: Janneche Strønen)

På Manufakturhuset sang tre flinke barnelemmer med sine englestemmer, og Lucie 12 år fortalte om faren sin. Nattmannen dukket opp også der, viste store sorg – han er en mann som har gjort det største offer en far kan gjøre.

bilde3
Forfatter May Lis Ruus signerte bøker underveis. (Foto: Vibeke Seldal Kristiansen)

Jeg signerte mange bøker underveis, og møtte mange glade og hyggelige lesere. Det ble knipset bilder av lesere og meg alle steder, og nattmannen var en veldig populær kar.

bilde4
Sosialt på Nøsteboden etter byvandringen. (Foto: Rita Fylkesnes)

Etterpå gikk de som hadde fått plass på Nøsteboden dit, og det ble høytlesning og quiz. Det var flere påmeldte enn plasser på dette arrangementet etterpå, så kanskje vi gjentar det siste utpå nyåret.

bilde5
Nattmannen Gard med to lesere (Foto: Camilla Hansen)
bilde6
Fire fine fruentimmere. (Foto: Anne-May Telstø Bueide)

Det ble tatt mange fine bilder som fornøyde lesere har delt på Facebook-gruppen.

Tusen takk til alle som trosset de ville bilkøene og stilte, til de som opptrådte og gjorde vandringen til noe helt spesielt, og ikke minst til Cappelen Damm som spanderte denne fine kvelden på oss!